avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata- creditor Germania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata- creditor Germania

O firma din Germania s-a interesat daca se poate formula somatie de plata sau care ar fi procedura cea mai rapida pentru recuperarea unor creante cuprinse in cadrul unor facturi emise de ei catre un comerciant roman? Nu exista contract, ci doar plati partiale. Este absolut necesar sa se treaca date privind contul bancar al debitorului si CIF-ul? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: vicsn , utilizator 11:42, 8 Aprilie 2009
Da. Este in sarcina reclamantului sa indice paratul si datele de identificare ale acestuia. Dar aceste informatii se pot afla foarte usor.
Ar trebui sa se grabeasca. Cine stie, intra in procedura insolventei debitorul pana se hotarasc sa actioneze...

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc mult de raspuns. Sa inteleg deci ca se poate ca acestia sa inainteze somatie de plata pe procedura obisnuita, chiar daca creditorul este din Germania si nu are contract, doar facturi?
Nu are importanta de unde e creditorul.Pentru reusita procedurii simplificate a somatiei de plata v-ar ajuta :facturile sa fi fost acceptate la plata ( sau macar sa aveti aviz de insotire a marfii, dovada ca s-a primit). V-ar ajuta si daca exista plata partiala etc.

Chiar daca nu trece somatia, aceasta va va ajuta in situatia in care va hotarati sa va recuperati banii pe calea dreptului comun ( in speta actiune comerciala in pretentii), cererea de somatie de plata ( chiar si respinsa) tine loc de cociliere directa.

succes
av. Ileana Schwarz
Va multumesc mult de tot de sfaturi, toate cele bune :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa ! ITD ITD va rog sa ma ajutati cu cetava chestiuni urgente, dar punctuale. Procedura simplificata de insolventa a unui srl 1.unde se depune actiunea? 2.care sunt pasi ... (vezi toată discuția)
Termen general obligatoriu de plata a facturilor fiscale janapress janapress UN SC A LIVRAT MARFA PE FACTURA FISCALA CARE A FOST SEMNATA DE PRIMIRE DE CATRE BENEFICIAR CARE NU A MAI ACHITA FACTURILE IN VALOARE 20.MII LEI RON FACTURILE ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare pt procedua insolventei camiha camiha Societatea la care lucrez a introdus o cerere de deschidere a insolventei fata de debitorul X. Dupa ce au s-a depus in instanta situatia debitorului ( cf. ... (vezi toată discuția)