avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva ue si non ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva ue si non ue

Cumpar marfa din UE-Polonia si vand direct din Polonia in SUA. Marfa nu tranziteaza Romania .Ambele firme sunt platitoare de TVA , cu coduri valide. Vama se face in Polonia ..
Firma din Polonia imi face factura fara TVA . Este achizitie intracomunitara ? O declar in 390 ?
Firma din Ro face factura fara TVA , este export, cf declaratii vamale ?

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:44, 19 Octombrie 2012
nu cred ca firma din polonia va emite factura fara tva pentru ca bunurile nu parasesc teritoriul poloniei.
va trebui sa va inregistrati in scopuri de tva in polonia, realizati exportul dupa care solicitati rambursarea tva platita furnizorului de la autoritatile poloneze.
Multumesc pentru raspuns.
Dar daca persoana ia marfa in geanta si o declara la vama , la aeroport ?
daca o ia din polonia si o aduce in romania - atunci furnizorul poate emite o factura fara tva daca are dovada ca bunurile au parasit teritoriul poloniei --> achizitie intracomunitara, se declara in 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara umata de export animis animis Buna Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Cumpar din Polonia legume si le transport cu microbusul meu. Le aduc in Romania si ulterior vand toata ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Munteanu V Munteanu V Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate in rezolvarea unei dileme.Poate cineva a avut acest caz. Eu sunt societatea X din Romania inregistrata ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)