Un tip o hartuieste pe o fata, dupa voce tipa il confunda cu un coleg de clasa. Prietenul fetei il loveste pe acel baiat, si primeste celebrul 73 lit B pe baza SMS-urilor si a conversatiile telefonice inregistrare, in care "provocatorul" efectiv o ameninta pe fata respectiva si pe prietenul ei si este scos de sub urmarire penala.
Intrebare: Daca baiatul dovedeste ca nu el a fost factorul provocator, iar agresorul s-a aflat sub imperiul unei puternice tulburari emotive din cauza unei teribile erori atunci se mai pastreaza acel 73 lit. B?
poate cere redeschiere?
Precizez ca eu sunt baiatul care l-a lovit pe colegul prietenei mele, mai ales ca acesta este un tip "mai ciudat" iar cand ne-a vazut a strigat "ce p. mea faceti porumbeilor?!" m-am dus la el si mi-a zis "hai zburati, porumbeilor" am crezut ca el este idiotul care trimitea mesaje...
Baiatul are 17 zile IML, si a cerut redeschiderea UP. A solicitat expertiza vocala, expertiza informatica pentru ca nu el a facut acele apeluri, ba chiar a adus 3 martori ca au fost in Budapesta in timp ce erau efectuate acele apeluri, deci in mod sigur nu a fost el ,si intr-un fel il cred.
Nu vă va fi de folos, în opinia mea scuza erorii , fiindcă eroarea, dacă poartă asupra identităţii persoanei ,în cazul infracţiunilor contra persoanei cum este cazul de faţă , caracterul penal al faptei nu este inlăturat.
Victima ar putea să lupte pentru a demonstra că nu este persoana care a trimis acele sms-uri, chiar solicitând redeschiderea up.
Păi şi dc-urile ce conţin? NU ,,le pierdeţi,, , fiindcă veţi avea nevoie, poate , fiind dealtfel şi cauza pentru care aţi fost scos de sub urmărire....
Eu zic mai bine să încecaţi să faceţi pace cu băiatul, dacă acesta doreşte să solicite redeschiderea, cereţi-i scuze, gândiţi-vă că pentru el nu a fost deloc plăcut să ia bătaie pe nedrept...În plus, el ar putea să solicite şi ceva daune pe civil, chiar dacă nu va avea loc un proces penal. Trebuie doar să dovedească prejudiciul şi cine l-a produs.
Provocarea
kisso
Pentru a se putea retine starea de provocare, ea trebuie sa fie facuta in mod constient de catre victima, sau se accepta si o provocare inconstienta. ... (vezi toată discuția)