avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Circumstanta atenuanta - 73. lit B
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Circumstanta atenuanta - 73. lit B

Am o prietena. Un baiat ii batea apropuri sa ma paraseasca, sa fie cu el... ii facea avansuri sexuale...

l-am batut pe acel baiat... pot primi sau nu circumstanta atenunta - 73. lit B ? deja toata lumea ma baga in ceata...
Cel mai recent răspuns: saaaaaaaaapoiii , utilizator 01:14, 30 Decembrie 2013
Art. 73 C.pen - Circumstanţe atenuante
Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante:
......
b) săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau prin altă acţiune ilicită gravă.

Pentru a fi incidente aceste prevederi trebuie sa existe o provocare din partea acelui baiat,

"Pentru reținerea dispozițiilor art. 73 lit. "b" Cod penal legea cere ca inculpatului să-i fi fost provocată, de o acțiune a părții vătămate, o stare de puternică tulburare, stare care îl determină să acționeze. Starea de tulburare a inculpatului trebuia evaluată în funcție atât de manifestarea obiectivă exterioară a victimei, cât și de semnificația subiectivă a actului". (Curtea de Apel Iasi, Sect.pen si pentru cauze cu minori , dec.pen.nr.148, Ședința publică de la 24 2009).
Cam cat de rau l-ati batut, cate zile de ingrijiri medicale are baiatul?
15 zile IML , multumesc
freeelis a scris:

Cod penal legea cere ca inculpatului să-i fi fost provocată, de o acțiune a părții vătămate, o stare de puternică tulburare, stare care îl determină să acționeze. Starea de tulburare a inculpatului trebuia evaluată în funcție atât de manifestarea obiectivă exterioară a victimei, cât și de semnificația subiectivă a actului". (Curtea de Apel Iasi, Sect.pen si pentru cauze cu minori , dec.pen.nr.148, Ședința publică de la 24 2009).

Da, cred ca mi-a produs aceea tulburare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b. xuser xuser Pe scurt: In cazul in care am conversat cu o domnsioara pe internet, iar prietenul domnisoarei profitand de faptulul ca avea acces la adresa de Yahoo ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante,individualizare pici80 pici80 faptul ca am loc de munca,in prezent sofer (fost cadru didactic,5 ani),ca am familie (un copil minor),ca am respectat conditiile suspendarii sub ... (vezi toată discuția)
Provocarea si eroare de fapt castordo castordo Speta: Un tip o hartuieste pe o fata, dupa voce tipa il confunda cu un coleg de clasa. Prietenul fetei il loveste pe acel baiat, si primeste celebrul 73 ... (vezi toată discuția)