avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONCEDIU MEDICAL

Buna ziua, as dori daca se poate sa imi spuneti ce se intampla daca nu se intregistreaza in contabilitate concediul medical,exemplu 10 zile de concediu?Va rog sa imi raspundeti este urgent!
Cel mai recent răspuns: tavutzza , utilizator 08:11, 24 Octombrie 2012
Buna seara, pentru un raspuns corect adaugati si motvul acestei intentii, dar si cine pune aceasta intrebare, angajatul sau angajatorul?
Este foarte inportant ceea ce va intreb, eu cred ca daca aveti motive bine intemeiate trebuie in primul rand sa restituiti certificatul unitatii emitente pentru a fi anulat.
Buna multumesc de raspuns, angajatorul intreaba?Exista sanctiuni in aceasta privinta?
Buna seara "angajatorule", asteptam in primul rand sa relatati motivul intentiei de a nu inregistra acel certificat medical, pentru ca, daca este vorba de un refuz atunci eu cred ca va aflati intr-un conlict cu salariatul si veti pierde in instantele de judecata.
Puneti o intrebare destul de complicata, va rezumati la prea putine amanunte si nu veti primi un raspuns care sa va multumeasca.
Eu va sfatuiesc sa consultati un jurist din domeniul jurisdictiei muncii.
Parerea mea este ca salariatul care s-a aflat in incapacitate temporara de munca avand certificat medical pentru o anumita perioada, dupa care mai primeste unul in prelungire si considera ca s-a refacut, dorind sa inceapa activitatea, returneaza certificatul unitatii emitente pentru a fi anulat prin propria vointa.
Am avut un astfel de caz, de aceea am luat initiativa de a va sfatui, dar initiativa a apartinut salariatului pentru ca a considerat ca s-a refacut si nu dorea sa-i mai fie diminuat venitul avand in vedere ca procentul luat in calcul era 75 % din veniturile salariale si omul avea rate la banci.
Imi cer scuze, din cauza oboselii am mancat o litera si vreau sa ma corectez :"cred ca va aflati intr-un conflict cu salariatul".
Va multumesc de raspunsuri!Va doresc o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medical dupa desfacerea cim marianicoo marianicoo o angajata nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 22.06.2009.in data de 29 am trimis o somatie sa se prezinte la sediul firmei (cercetare prealabila)am ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor anomar_eva anomar_eva As dori sa intreb care sunt criteriile prin care o unitate poate sa prelungeasca contractul de munca al unui angajat ajuns la varsta de pensionare, daca pe ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu medical laur7901 laur7901 in urma discutiilor, am ramas nelamurit daca este legal sau nu ca un salariat sa revina la locul de munca inainte de terminarea concediului medical. exemplu am ... (vezi toată discuția)