avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... medical dupa desfacerea cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

medical dupa desfacerea cim

o angajata nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 22.06.2009.in data de 29 am trimis o somatie sa se prezinte la sediul firmei (cercetare prealabila)am asteptat sa treaca cele 5 zile legale,si am revenit cu o alta adresa in data de 06.07.2009.in data de 13.07. ne-a fost returnata de posta prima adresa .iar in data de 20.07si cea de-a doua deci doamna nu a fost gasita la domiciliu(sau nu a vrut sa le primeasca)
in data de 15.07.i-am desfacut cim disciplinar,decizia prin posta ,si binenteles ca nu a primit-o nici pe aceasta (retur de la posta in data de 30.07.
problema e urmatoarea
in data de 04.08.am primit pe fax un certificat medical al doamnei pentru perioada 06.07.---25.07
va rog spuneti-mi cum sa procedez???
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:23, 5 August 2009
Daca in perioada 06.07 - 25.07 salariata era in concediu medical, contractul individual de munca era suspendat de drept si nu o puteti concedia disciplinar in acel rastimp.
Trebuie refacuta procedura de cercetare si de concediere disciplinara.
Intradevar, nu puteti sa o concediati disciplinar, de vreme ce in perioada respectiva era in concediu medical. Insa era si obligatia salariatului sa anunte acest lucru. Iar certificatul medical trebuie depus in original.
Pana in prezent angajatul respectiv a luat legatura cu angajatorul?
nu nu luat,si nicinu a depus certificatul in original
daca ea nu primeste instiintarile cit o tinem asa?
daca data la cae ati convocat-o s-a nimerit peste concediul medical, trebuie sa refaceti convocarea.
Chiar daca nu primeste scrisoarea si aceasat se returneaza, se considera ca v-ati facut obligatia de a face comunicarea si veti putea emite decizia de sanctionare.

daca nu va prezinta concedium medical in original, nu il puteti pune in plata. Ii puteti face scrisoare depsre acest lucru. In momentul in care va prezinta certificatele medicale originele va trebui sa le platiti.

intre timp puteti avea o discutie telefonica cu medicul care a eliberat medicalele, probabil in urma acesteia nu ii va mai acorda medical daca nu au fost justificate, pentru ca nici el nu va dori sa ii vina controale pe cap :)
in cazul acesta trebuie sa anulez decizia de incetare a cim?
a avut totusi 10 zile nemotivate...
ce sa fac?

Alte discuții în legătură

Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pentru absente nemotivate marinar marinar Buna ziua, am un angajat care a fost in Comcediu medical timp de o luna, de la data de 01.05. trebuia sa se prezinte la locul de munca dar nu a venit, nu a ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)