avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajat negasit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajat negasit

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost platita doar pe hartie luna asta, urmand sa plece. Problema e ca nu o mai gasesc sa semneze demisia, nici pe telefon, mail de serviciu, mail personal, etc. Ca sa incep o ancheta imi ia timp si bani (va trebui sa o platesc in continuare). Exista vreo varianta prin care sa o pot concedia rapid fara sa am probleme? Stiu ca si pentru desfiintarea postului trebuie sa semneze de luare la cunostinta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 3 Octombrie 2011
Folositi-va de art.251 alin.2 si 3 din Codul Muncii.
Convocati salariatul la efectuarea cercetarii disciplinare printr-o scrisoare de convocare recomandata prin intermediul postei.Daca nu se prezinta la data stabilita pentru cercetare,alin.3 confera dreptul angajatorului sa desfaca cim -in speta data-fara efectuarea cercetarii disciplinare.
Desfaceti cim cu art.61 lit.a din Codul Muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
Inceperea procedurii cercetarii disciplinare nu implica f multe costuri, decat legate de timp, intrucat dvs o pontati nemotivat in perioada aceasta, nicidecum prezenta, pentru ca altfel nu puteti derula procedura de cercetare disciplinara. Procedura pt cercetare disciplinara e totusi un pic greoaie si eu fac in felul urmator:
1. Referat sesizare abatere disciplinara (constituita de absentele nemotivate, abatere care trebuie prevazuta in ROI)
2. Decizie de numire a comisiei de cercetare disciplinara
3. Convocarea salariatului cf art. 251 alin 1 din Codul Muncii - neaparat scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in vederea reglementarii situatiei absentelor nemotivate
4. Daca salariatul se prezinta la convocare -> i se va da posibilitatea sa explice de ce a absentat (poate aduce un concediu medical, desi trebuie sa va anunte in termen de 24h de la data la care il primeste, sau sa justifice altfel absentele) printr-o NOTA EXPLICATIVA
5. Intocmirea unui proces de cercetare disciplinara in care se hotaraste "soarta salariatului" luand in considerare nota explicativa sau neprezentarea acestuia
6. Decizia de sanctionare: in cazul dvs concediere (61 lit a)
Eu asa fac cand am situatii asemanatoare (mai omit pctele 1 + 2 la firmele f mici).
Am trimis scrisoare prin curier cu confirmare de primire si mi s-a intors inapoi, destinatar negasit. In acest caz pot sa continui ca si cum nu s-ar fi prezentat si sa ii desfac contractul de munca?
Da, in acest caz se poate proceda la desfacerea c.i.m. disciplinar .. insa inainte de a face acest lucru, mai comunicati inca o data convocarea la comisia disciplinara ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Convocare legalã sau nelegalã? 1984a 1984a Bună seara. Vreau să va cer părerea cu privire la următoare convocare de cercetare prealabilă, dacă a fost întocmită corect sau nu: ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)