Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost platita doar pe hartie luna asta, urmand sa plece. Problema e ca nu o mai gasesc sa semneze demisia, nici pe telefon, mail de serviciu, mail personal, etc. Ca sa incep o ancheta imi ia timp si bani (va trebui sa o platesc in continuare). Exista vreo varianta prin care sa o pot concedia rapid fara sa am probleme? Stiu ca si pentru desfiintarea postului trebuie sa semneze de luare la cunostinta.
Folositi-va de art.251 alin.2 si 3 din Codul Muncii.
Convocati salariatul la efectuarea cercetarii disciplinare printr-o scrisoare de convocare recomandata prin intermediul postei.Daca nu se prezinta la data stabilita pentru cercetare,alin.3 confera dreptul angajatorului sa desfaca cim -in speta data-fara efectuarea cercetarii disciplinare.
Desfaceti cim cu art.61 lit.a din Codul Muncii.
Inceperea procedurii cercetarii disciplinare nu implica f multe costuri, decat legate de timp, intrucat dvs o pontati nemotivat in perioada aceasta, nicidecum prezenta, pentru ca altfel nu puteti derula procedura de cercetare disciplinara. Procedura pt cercetare disciplinara e totusi un pic greoaie si eu fac in felul urmator:
1. Referat sesizare abatere disciplinara (constituita de absentele nemotivate, abatere care trebuie prevazuta in ROI)
2. Decizie de numire a comisiei de cercetare disciplinara
3. Convocarea salariatului cf art. 251 alin 1 din Codul Muncii - neaparat scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in vederea reglementarii situatiei absentelor nemotivate
4. Daca salariatul se prezinta la convocare -> i se va da posibilitatea sa explice de ce a absentat (poate aduce un concediu medical, desi trebuie sa va anunte in termen de 24h de la data la care il primeste, sau sa justifice altfel absentele) printr-o NOTA EXPLICATIVA
5. Intocmirea unui proces de cercetare disciplinara in care se hotaraste "soarta salariatului" luand in considerare nota explicativa sau neprezentarea acestuia
6. Decizia de sanctionare: in cazul dvs concediere (61 lit a)
Eu asa fac cand am situatii asemanatoare (mai omit pctele 1 + 2 la firmele f mici).
Am trimis scrisoare prin curier cu confirmare de primire si mi s-a intors inapoi, destinatar negasit. In acest caz pot sa continui ca si cum nu s-ar fi prezentat si sa ii desfac contractul de munca?
Da, in acest caz se poate proceda la desfacerea c.i.m. disciplinar .. insa inainte de a face acest lucru, mai comunicati inca o data convocarea la comisia disciplinara ...