avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare legalã sau nelegalã?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare legalã sau nelegalã?

Bună seara.
Vreau să va cer părerea cu privire la următoare convocare de cercetare prealabilă, dacă a fost întocmită corect sau nu:
Catre domul Nume prenume
Functia: Functia ocupată a fost scrisă eronat eu având în contract cu totul alta funcție
Ca urmare a raportului(care? că nu specifică numărul și nici ce conține) întocmit de Domnul Nume Prenume având funcția de administrator al Numele Firmei cu privire la abaterea disciplinară(care că nu specifică) săvârșită de dvs., abatere disciplinara care a fost inregistrata la data de 25.07.2013, costănd în furtul din data de19.07.2013(furt?! cine ce cum sau măcar ar fi trebuit să reformuleze ca să nu mă simt calomiat nu?), s-a propus sancționarea cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca( art 61 lit a din Legea 53/2301.2013 republicata-Codul muncii)
Mentionam faptul ca icepand cu data de 02.08.2013, ca rumare a neprezentarii dvs la locul de munca(cum adică absent nemotivat când managera firmei mi-a refuzat demisia?! de m-o făcut să o trimit prin poșta în 09.august și de și acuma refuză apoi chiar îi reclam ?) sunteti absent nemotivat
În conformitate cu prevederile legale si cu respectare procedurilor interne(adica un regulasment intern ce dispune amenzi(sanctiuni interzise de codul muncii) pentru doar 4 -5 fapte?) a dispus(cine?) efectuarea cercetarii disciplinare prealabile
In conformitate cu prevederile Codului Muncii Titlul XI- Raspunderea juridica(care ar trebui să le sune lor ca au călcat rău pe bec și riscă amendă) Capitolul II -Raspunderea disciplinara art.251 alin2 va invitam sa va prezentati la data de xx.08.2012 (atenție 2012 în loc de 2013) orele 10 la sediul societatii din ..adresa firmei... din localitatea .....loc unde e firma pentru a da explicații în apărarea dvs cu privire la abaterea disciplinară(care că nu scrie nici acum ce abatere a săvârșit) care sta la baza propunerii de sactionare
In situatia în care nu dati curs prezenei convocari, în confiormitate cu art 251 alin3 din codul muncii sanctionarea va fi dispusa fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile
Este corect formulată această convocare sau dacă nu este ce lipsește și ceva normative de contraatac.Oricum mă voi prezenta ca să îmi ridic salaru și banii de concediu dar parcă ceva mi se pare că lipsește din această convocare cum ar fi ce abatere disciplinara a săvârșit, un număr de referat(cerd că nici nu există)și altele.
Voi ce ziceți?
Mulțumesc anticipat și menționez că nu am dat nici o nota explicicativă și nici în momentul așa zisului furt(ficitv din mintea managerei firmei care vrea să se răzbune pe mine ca i-am recalamat la ITM și am refuzat să îi respect odinele ilagale(lucru la12 cu 24 făra repaosurile legale și peste norma legală) nu am fost pus să dau declarații și nici referat nu s-a făcut nimic doar am fost întrebat că ce s-o întâmplatX-(
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
1984a, utilizator
Cel mai recent răspuns: 1984a , utilizator 12:51, 13 August 2013
Conf art 251 alin 2 CM in vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
Conf art 251 alin 3 CM neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.

In concluzie, intrucat convocarea nu s-a facut in conditiile prev de alin 2 art 251 CM, nu sunteti obligat sa va prezentati la cercetare. acest este imposibil avand in vedere ca sunteti chemat in anul 2012:-/.
Pentru a demara procedura disciplinara vor trebui sa intocmeasca o noua convocare.
In ceea ce priveste modul defectuos de intocmire al celorlalte documente aferente procedurii disciplinare, daca veti fi sanctionat disciplinar cu desfacerea CIM, acestea vor constitui un motiv temeinic pentru a face dovada in instanta a concedierii nelegale .
Mulțumesc mult de răspuns.Deci convocarea asta este mai mult o nota informativa decât o convocare, așa cum am suspectat și eu.Mulțumesc pentru consultanța oferită

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)