avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM pentru absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM pentru absente nemotivate

Buna ziua,

am un angajat care a fost in Comcediu medical timp de o luna, de la data de 01.05. trebuia sa se prezinte la locul de munca dar nu a venit, nu a putut fi contactat sub nici o forma. Din cate am inteles a plecat din tara (si medicalul a fost luat fara a fi bolnav!!!).

Cum ii desfac contractul de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinar , utilizator 17:07, 9 Mai 2013
Daca la data de 01.05.2013 a incetat concediul medical .... ii puteti face o convocare la comisia de disciplina pentru absente nemotivate in perioada 02.05.2013 si pana in prezent ...
Buna ziua,
Va trebui sa-l convocati printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la cercetare disciplinara.
La data stabilita pentru cercetare incheiati un proces verbal de neprezentare si de aplicare a sanctiunii desfacerii disciplinare a C.M cu art. 61 litera a. Emiteti o decizie in acest sens pe care i-o transmiteti tot asa (scrisoare rec cu confirmare de primire) apoi faceti tooate demersurile spre Camera de munca.
av. Gabriel Klein Kiritescu
De unde stiti ca nu se prezinta la cercetare salariatul ? .. iar la camera de munca nu mai are ce demersuri sa faca ..
Buna ziua,
Daca se prezinta tot aia ete pentru ca i se poate desface C.M. pentru absente nemotivate.
La camera ITM va trebui sa-i inchida cartea de munca cu 61 a Codul muncii daca nu are serviciu RUNOS al firmei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Cred ca confundati anumite aspecte .. daca nu stiti de la 01.01.2011 nu se mai depun acte pentru inregistrare/vizare la ITM ...

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu art. 61/a carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Pentru ca o decizie de incetare a CIM pt. absente nemotivate - si neprezentare a salariatului la data convocarii - este de ajuns art. 61/a sau ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului mihainicolae406 mihainicolae406 Buna ziua.lucrez la o firma legal de 1,5ani si as vrea sa plec in alta parte.sefului meu iam spus chestia asta acu trei seri .a doua zi el imi facusera deja ... (vezi toată discuția)