avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea preavizului

Buna ziua.lucrez la o firma legal de 1,5ani si as vrea sa plec in alta parte.sefului meu iam spus chestia asta acu trei seri .a doua zi el imi facusera deja actele pentru preaviz si mi le bagasera in revisal.pur si simplu ca si cum mar obliga sa stau in preavizul lui.eu de luni ar trebui sa incep in partea cealalta.daca nu intelege pe cale amiabila ce imi poate face rau daca nu mai vin si inca o intrebare cei din partea cealalta ma pot angaja inainte de expirarea preavizului?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Daca nu respectati preavizul vi se poate incheia cartea de munca pentru absente nemotivate conform art 61 litera a din Codul Muncii.
Este bine sa incheiati relatiile contractuale amiabil. Discutati inca o data cu seful dumneavoastra si poate se rezolva.
De principiu se poate incheia un contract de munca chiar si in perioada preavizului, depinde de angajator.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Da, va puteti angaja in perioada de preaviz la alt angajator,. conform art.35 C.mun.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pentru absente nemotivate marinar marinar Buna ziua, am un angajat care a fost in Comcediu medical timp de o luna, de la data de 01.05. trebuia sa se prezinte la locul de munca dar nu a venit, nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Nu imi este acceptata demisia fara preaviz madalinastoian madalinastoian Buna seara, in momentul de fata lucrez la o companie, avand fuctia de consultant vanzari. Deoarece mi-am gasit un job in domeniul pe care am terminat studiile ... (vezi toată discuția)