avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu imi este acceptata demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu imi este acceptata demisia fara preaviz

Buna seara, in momentul de fata lucrez la o companie, avand fuctia de consultant vanzari.
Deoarece mi-am gasit un job in domeniul pe care am terminat studiile universitare, am vrut sa imi dau demisia. Angajatorul mi-a spus ca nu ma lasa sa plec daca nu stau in preaviz. Problema este ca nu am cum sa stau in preaviz, deoarece peste 3 zile trebuie sa plec din oras pentru a urma cursuri de specializare in domeniul de activitate.
Am fost "amenintata" ca imi va pune litera I pe contract daca nu voi sta in preaviz.
Vreau sa stiu care ar putea fi consecintele in cazul in care nu imi voi respecta preavizul.
Va multumesc anticipat.
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 19:08, 12 Februarie 2016
Buna seara !Din pacate esti la cheremul lor....Am fost in aceeasi situatie si nu am putut face nimic.Trebuie sa stai in preaviz cat este stipulat in contractul de munca.Altfel, nu te mai prezinti si iti desfac contractul de munca cu litera I.
- sa lipsiti nemotivat, situatie in care nerespectarea termenului de preaviz constituie abatere disciplinara, iar angajatorul poate aplica una dintre sanctiunile disciplinare prevazute de codul muncii, inclusiv desfacerea disciplinara a c.i.m.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
ContSters189725, utilizator
Da, vi se poate desface contractul conform art. 61 lit. a) pentru absente nemotivate. Le comunicati acest lucru noului angajator si, daca nu-l intereseaza acest aspect, mergeti inainte.

Daca nu vi se poate imputa nimic penal sau material, singurul lucru va fi o eventuala mentiune in C.V.
dascalum a scris:

.. Altfel, nu te mai prezinti si iti desfac contractul de munca cu litera I.
...


Litera "i" nu exista in Codul Muncii.

@ madalinastoian

1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Chiar daca va inceteaza c.i.m. disciplinar, nu trebuie sa va efecteze o viitoare angajare , intrucat consider ca trebuie sa primeze aptitudinea dvs de a va indeplini corespunzator sarcinile mentionate in fisa postului.
Asa cum a explicat Dl. Freeelis, vi se poate desface disciplinar contractul pentru absente.
Acest lucru va fi mentionat (zilele de absenta nemotivata) in adeverinta de vechime.
Daca nu conteaza la noul angajator este OK.
Dar stiu caz de imprumut la banca refuzat de aceasta pe exact aceasta cauza. Si banca nu o puteti da in judecata ca nu va da credit...
La noul loc de munca poate va curge lapte si miere. Pana iesiti la pensie. Dar poate ca nu. Poate se va schimba conducerea cine stie. Si aceste absente nemotivate si incheierea fostului CIM disciplinar pot schimba perceptia lor fata de Dvs. (daca o sa faca la fel si aici....)

Oricum
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz mirela virtosu mirela virtosu Buna ziua, Daca astazi mi-am depus cererea de demisie si angajatorul a stabilit o perioada de preaviz pana pe data de 08.09.2015 inclusiv iar eu ma prezint la ... (vezi toată discuția)