avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru sumele obtinute in instanta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru sumele obtinute in instanta

In data de 26.06.2009, in urma unui proces , am castigat in instanta ,in urma unei hotarari irevocabile si definitive suma de 1500 lei daune materiale si 800 lei cheltuieli de judecata, respectiv onorariul avocatului.
Pana la data de 24.06.2012, nu am primit nici un leu, nu am mai intreprins nimic.In data de 25.06.2012, am deschis un proces la judecatorie ,printr-un executor judecatoresc pentru executare silita.In data de 16.07.2012 a fost eliberata o somatie de plata catre debitor...acesta nu este in tara in acest moment, a fost timp de 2 saptamani , dar este din nou plecat...ce pot face in acest caz?Cumva faptul ca au trecut 3 ani ,timp in care n-am recuperat sumele, ma afecteaza?Faptul ca am deschis procesul pe 25, exact cu o zi inainte de implinirea celor 3 ani se ia in considerare, sau data sentintei din 16.07.?Cum pot face mai departe executare daca nu este in tara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 09:56, 18 Octombrie 2012
Executorul judecatoresc daca primeste titlul executoriu poate demara procedura de executare silita asupra bunurilor in evidenta debitorului ,bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat
executarea se face si in lipsa debitorului.
se pune intrebarea este solvabil ?
nu are niciun cont in Romania, din cate stiu...are ceva teren cumparat impreuna cu sotia dumnealui bineinteles si un utilaj agricol...?
se poate cere executarea silita asupra terenului detinut in coproprietate, dar scoaterea la licitatie publica se va putea face numai dupa scoaterea din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plata cheltuielilor spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Am calitatea de creditor intr-un proces de executare silita si doresc sa stiu daca sunt obligat sa achit eu cheltuielile de executare + onorariu ... (vezi toată discuția)
Executare silita, imobil aflat in coproprietate MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 Buna ziua, Am avut parte de o mare rusine ! La fata locului debitoarea ne astepta cu av. . Executorul a cerut acordul pt efectuarea executie, la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, azi am luat de la executorul jud. incheiere incetare ... Dogariu Gheorghe Dogariu Gheorghe Buna ziua, Azi am luat de la Executorul jud. INCHEIERE INCETARE EXECUTARE, deoarece pe raza executorului jud. Debitorul nu are bunuri in schimb mi-a zis ca ... (vezi toată discuția)