avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordare de masuri reparatorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordare de masuri reparatorii

In urma cu 30 de ani,marele conducator ne-a demolat casa in care familia mea locuia de generatii si a hotarat ca trebuie sa ne mutam la bloc,intr-un apartament pe care l-am si platit,fireste.Dupa caderea Maretului s-a decis ca trebuie sa fie acordate niste sume de bani celor”demolati”,drept masura reparatorie pt.imobilul daramat candva.Aici incepe problema mea-fiind unicul mostenitor al acelui imobil,dar fara sa am efectiv un certificat in care la masa succesorala sa fie trecuta casa cu pricina,m-am impotmolit.Apelez la bunavointa celor in masura sa cunoasca ce e de facut pentru a-mi da o mana de ajutor.Ce e de facut si ce acte sunt necesare?Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 04:27, 22 Octombrie 2012
daca nu ati formulat notificare conform legii 10/2001 pentru a solicita despagubiri pentru imobilul demolat nu mai aveti ce face in prezent din pacate.
Primaria municipiului a emis respectiva notificare in conformitate cu legea amintita,dar pentru obtinerea despagubirii este de urmat un drum presarat cu o sumedenie de hartoape.Iar una din ”hartoape”este certificatul de care vorbeam si pe care nu stiu de unde sa-l iau.
sincera sa fiu nu inteleg pe deplin problema dvs deoarece....primaria care a emis respectiva notificare (probabil va referiti la o decizie a primarului)...nu pricep cum a dat-o fara ca dvs sa faceti dovada de persoana indreptatita la despagubiri, adica sa va dovediti calitatea de mostenitor (unic in speta dvs asa cum ati afirmat dvs).
Asa cum ati facut dovada de unic mostenitor in fata Primarei care v-a acordat dreptul la despagubiri pentru imobilul in cauza, tot asa faceti dovada si in continuare, respectiv cu acte de stare civila, acte de proprietate referitoare la cum ati dobandit ( dvs sau antecesesorii dvs) imobilul, etc.
Pt pareri pertinente ar fi indicat daca puteti sa reveniti cu amanunte.
Daca primaria v-a eliberat dispozitia de despagubire cine va cere acum certificatul de mostenitor in care sa fie trecuta si casa nationalizata si demolata ?
Dispozitia emisa de primaria municipiului exista,asa cum am spus,dar respectivul certificat de mostenitor este cerut de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din Bucuresti.
Daca aveti un certificat de mostenitor care atesta ca sunteti unicul motenitor al parintilor dvs e ok. Le faceti o precizare scrisa celor dela CCSD in care le explicati in detaliu pe ce acte se bazeaza calitatea dvs de persoana indreptatita la obtinerea despagubirilor, opinie impartasita si de Primaria care a emis dispozitia, deoarece in certificatul de mostenitor nu putea fi trecuta o casa demolata.
Daca nu aveti acel certificat de mostenitor de pe urma parintilor....trebuie sa dezbateti succesiunea dupa dansii pentru a obtine actul, chiar daca in certificat va scrie ca nu sunt bunuri care au fost mostenite.
Daca CCSD o tine in continuare cu acel act, ii dati in judecata in contencios administrativ pentru refuzul de a va solutiona dosarul. Competenta de solutionare apartine Curtii de Apel.

Alte discuții în legătură

Proces prelungit inutil ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua! Am o mare rugaminte la Dvs,am o intrebare legata de aplicarea Legii 10/2001 nerezolvat,detaliez urmatoarele: Primaria Municipiului Bucuresti in ... (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat ovidiu7 ovidiu7 Poate fi invocata in recurs exceptia autoritatii lucrului judecat de reclamant,pe motiv ca sentinta a fost numai acum investita cu stampila de DEFINITIVA si ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001. aspecte privind procedura parcursa. ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua! Am o mare rugaminte la Dvs,am o intrebare legata de aplicarea Legii 10/2001 nerezolvat,detaliez urmatoarele: Primaria Municipiului Bucuresti in ... (vezi toată discuția)