avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoritatea lucrului judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoritatea lucrului judecat

Poate fi invocata in recurs exceptia autoritatii lucrului judecat de reclamant,pe motiv ca sentinta a fost numai acum investita cu stampila de DEFINITIVA si Irevocabila ?sau numai paratul poate invoca aceasta exceptie,in timp ce reclamantul ar fi vinovat ca a facut al 2-lea proces cind exista deja o hotarare?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7 , utilizator 20:45, 8 Iulie 2011
exceptia autoritatii de lucru judecat poate fi invocata oricand, de oricare parte, inclusiv instanta de judecata.
exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila intre aceleasi parti, aceeasi cauza si acelasi obiect? daca exista puteti invoca instantei exceptia autoritatii de lucru judecat.
exista hotarare irevocabila intre aceleasi parti pentru emiterea unei Dispozitii pt. solutionarea Notificarii xxxx pe Legea 10.
Prin Notificare se cer despagubiri pt. casa demolata si terenul aferent.Al 2-lea proces este facut pt. modificarea Dispozitiei date,(care acorda despagubiri numai pt. teren ,dar nu si pt.casa) , deci pt solutionarea dreapta a Notificarii,asa cum s-a stabilit in primul proces.In acela scrie sa se emita dispozitie prin acordarea de despagubiri pt. imobilul alcatuit din teren si constructie
din ce relatati hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila are ca obiect obligatia de a face in sensul ca s-a solicitat instantei de judecata sa oblige primaria sa emita un act, respectiv dispozitia. notificarea are cu totul alt obiect. prin urmare nu ar putea fi invocata cu succes exceptia autoritatii de lucru judecat.
Dar cu Hotararea definitiva si irevocabila pot face executare silita pt ca nu s-a emis Dispozitia asa cum scrie in Hot."despagubiri pt.imobil compus din teren SI CONSTRUCTIE DEMOLATA ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in contencios-administrativ gilmi gilmi Buna ziua.subiectul acestei intrebari este o actiune in contencios administrativ formulata anul acesta prin care reclamantul a solicitat instantei sa oblige ... (vezi toată discuția)
recurs aser aser Pentru acela caruia i-a fost favorabila decizia Curtii de apel si care e apoi e chemat la recurs de partea opusa poate invoca in intimpinarea ceruta o exceptie ... (vezi toată discuția)
Puterea lucrului judecat geavela geavela Am avut un proces pentru emiterea unei Dispozitii.S-a dat sentinta ,care a devenit definitiva prin neatacare .In sentinta scrie ,,obliga parata sa emita ... (vezi toată discuția)