avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs

Pentru acela caruia i-a fost favorabila decizia Curtii de apel si care e apoi e chemat la recurs de partea opusa poate invoca in intimpinarea ceruta o exceptie de ordine publica sau tr. doar sa raspunda la motivele de recurs invocate de partea adversa ?
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 15:14, 21 Iunie 2011
poate invoca orice exceptie de ordine publica.
Stimate domn,
Exceptiile de ordine publica pot fi invocate in orice stare a procesului inclusiv in apel sau recurs.
Cu stima,
Intrebarea era alta si anume: daca nu am cerut recurs in termen,? mai pot invoca exceptii in intimpinarea care mi s-a cerut prin citatie?
Dar ce va face sa credeti ca cei doi avocati v-ar fi raspuns la ALTA intrebare decat aceea pe care ati formulat-o?

Exceptia procesuala are natura unui mijloc de aparare (fara a se confunda cu aparare pe fond) si evident ca se poate invoca prin intampinare.

De altfel art 15 c. p.c care arata ce cuprinde o intampinare incepe cu exceptiile de procedura.

Oare ce exceptie va ganditi sa invocati daca nu una care sa duca la respingerea sau anularea recursului? (ca mi-e greu sa pricep de unde provine nelamurirea daca puteti sau nu sa o invocati prin intampinare).
Sper ca n-aveti de gand sa va taiati singur craca de sub picoare? (Ati spus ca hotararea va e favorabila, deci nu orice "soi" de exceptie v-ar fi favorabil sa invocati, doar asa, de dragul ordinii publice).
Primul motiv de recurs invocat este exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta a primariei ,care daca e admisa voi pierde procesul si nu -l mai pot relua caci nu as mai fi in termen(contestatie la dispozitia primariei
Am avut alt proces , tot cu primaria,pt.emiterea Dispozitiei privind despagubiri pt. teren si casa demolata.Dispozitia emisa in urma primului proces este facuta numai cu despagubiri pt. teren
De aceea as dori ,pt a nu se pierde procesul definitiv,sa invoc exceptia lucrului judecat intrucit la primul proces S-A HOTARAT acordarea de despagubiri pt.teren SI pt.casa demolata. E adevarat ca obiectul in primul proces era "emiterea dispozitiei" iar acum este "modificarea dispozitiei", dar de fapt e vorba de solutionarea corecta a aceleiasi Notificari.multumesc pt sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trasmiterea calitatii bufa bufa Transmiterea calitatii procesuale conventionale este facuta atunci cind: esti chemat in mod gresit ca parat,nu ai capacitate procesuala de folosinta ,dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-un proces cu o firma. Am cistigat la fond si acum ambele parti au facut recurs. Firma a incercat sa tergiverseze (a folosit o adresa incompleta ... (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat ovidiu7 ovidiu7 Poate fi invocata in recurs exceptia autoritatii lucrului judecat de reclamant,pe motiv ca sentinta a fost numai acum investita cu stampila de DEFINITIVA si ... (vezi toată discuția)