Transmiterea calitatii procesuale conventionale este facuta atunci cind:
esti chemat in mod gresit ca parat,nu ai capacitate procesuala de folosinta ,dar participa la proces cel care are acea capacitate procesuala de folosinta in locul paratului ,procesul continuind in acest fel?
Pe mine m-ati ametit cu capacitatile. Fiti un pic mai explicit.
Sa inteleg ca ati fost chemat intr-un proces in calitate de parat intr-o cauza de revendicare a dr. de proprietate? Iar dumneavoastra nu sunteti proprietar?
Nu,alceva
Am chemat in judecata primaria pentru contestarea unei Decizii ,pe Legea 10, despagubiri pt.casa demolata
A fost gresit,trebuia sa chem Municipiu,prin primar dar nu am stiut.
La tribunal parata, primaria,nu a facut intimpinare .S-a prezentat un consilier juridic cu delegatie data de Municipiu si cu toate actele ce au facut baza Deciziei contestate de mine , pe Legea 10. In Sentinta Tribunalului se spune ca pe rol este solutionarea cauzei ceruta de contestatar in contradictoriu cu intimatul Municipiu... deci instanta a considerat ca intimat e Municipiu ,nu primaria.
Municipiu(nu primaria)a cerut apel si s-a repetat ce a fost la Tribunal.
In prezent Municipiu si Primaria au facut amindoua recurs invocind ca prim motiv de recurs si de anulare a deciziei data de Curtea de Apel exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta
De aceea am intrebat daca participarea Municipiului in locul paratei la judecarea fondului si a apelului reprezinta sau nu transmiterea calitatii procesuale a paratului catreMunicipiu
Numai municipiul are capacitatea de a sta in justitie. Insa ar fi un formalism exagerat - si strain spiritului care se afla la temeiul notiunii de drept - sa se respinga o cerere pentru singurul motiv ca a fost promovata impotriva primariei unei unitati administrativ teritoriale in locul acesteia. De altfel, chiar legiuitorul a folosit intr-un mod ambiguu termenul "primarie" referindu-se prin acesta la unitatea administrativ teritoriala, nu la structura de organizare compusa din primar si aparatul de specialitate al primarului.
Avand in vedere aceste argumente, indiferent daca cererea a fost, formal, promovata impotriva "primariei", persoana chemata in judecata poate fi numai unitatea administrativ teritoriala iar exceptia ridicata in recurs nu poate conduce la respingerea actiunii.
Actele de procedura
aser
ce sunt\" actele de procedura\"?
cererea cu motive pentru apel sau cererea de recurs cu motive sunt acte de
procedura ? sau sentinta data de tribunal?sau ... (vezi toată discuția)
Va rog,o lamurire
bufa
In sentinta mea si decizia de la apel scrie ca intimatul este municipiu,iar paratul primaria
.Inseamna ca instantele au considerat ca ambele figureaza in ... (vezi toată discuția)