avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine stie despre exceptii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine stie despre exceptii

La recurs Primaria a invocat exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta dar la motive scrie ca ca" o eventuala sustinere a partii adverse ca in cauzele de pina acum solutionate deja a figurat ca parat Primaria...,iar aceasta nu s-a sesizat nu e un argument juridic" Deci Primaria recunoste ca in multe procese similare(am exemplu) nu invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale;o face numai cind vrea uneori
Apelul a fost depus de Municipiu ,prin Primar, si recursul a fost formulat de Primarie si Municipiu prin Primar; deci Municipiu ..,prin Primar a participat in proces in mod activ.la fond si la apel
In Decizia civila data de Curtea de Apel aceasta scrie " Prin cererea inregistrata la data.... pe rolul Tribunalului...cotestatoarea a formulat in contradictoriu cu intimatul MUNICIPIUL...., prin Primar, contestatie impotriva Dispozitiei Primarului.... solicitind ..." Eu am chemat in judecata Primaria,dar prin formularea de mai sus a Curtii de Apel nu inseamna ca instanta a formulat corect denumirea partilor ?

Fata de cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti ce legi sau articole pot invoca pentru a nu se anula procesul pe motiv de exceptie a lipsei capacitatii procesuale de folosinta.VA MULTUMESC MULT

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 09:12, 18 Aprilie 2011
Intradevar Primaria este doar o structura administrativa fara personalitate juridica si care nu poate sta in mod legal in justitie, deci nu are capacitate de folosinta.
Este o exceptie care poate fi invocata chiar din oficiu de catre instanta.
Pot avea calitate si capacitate unitatea administrativ teritoriala prin primar, Primarul sau Consiliul local ca si autoritati ale administratiei publice locale.
Mi-e greu sa-mi dau seama din expunerea dumneavoastra care este exact speta, insa clar trebuie stabilit corect cadrul procesual pentru justa solutionare a cauzei.
Primaria nu este unitate administrativ teriroriala?ea primeste toate actele despre litigii.
Pe site lor,cind accesezi PMB apare la Legea 10 : dosare pe rol- procese in care Primaria este parte.De ce nu apare: procese in care Municipiu e parte ?
E foarte neclar ce rol are primaria in procese! de ce vine la tribunal si nu-si justifica absenta la ele ,daca gresit e chemata (ca in cazul meu) ca nu are calitate procesuala!?Cred ca e o bataie de joc,lipsa de respect fata de cetatean si fata de justitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la iccj fdanila fdanila Am proces la INALTA CURTE DE JUSTITIE,recurs, in care Primaria a invocat exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta dar: 1) insasi Primaria scrie ... (vezi toată discuția)
Motive de a cotracara exceptia fdanila fdanila Am proces la INALTA CURTE DE JUSTITIE,recurs, in care Primaria a invocat exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta dar: 1) insasi ... (vezi toată discuția)
In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)