avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces prelungit inutil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces prelungit inutil

Buna ziua!
Am o mare rugaminte la Dvs,am o intrebare legata de aplicarea Legii 10/2001 nerezolvat,detaliez urmatoarele:
Primaria Municipiului Bucuresti in anul 2006 imi recunoaste dreptul de propietate pe un imobil si emite o Dispozitie pt plata despagubirilor deoarece imobilul meu este demolat inca din anul 1975,in prezent aflandu-se fabrica Zarea pe acest teren.Dintr-o eroare a Comisiei de Aplicare a Legii 10 in aceasta Dispozitie Primaria Municipiului Bucuresti a trecut ca persoana indreptatita de a primii despagubiri alaturi de numele meu si numele fiului meu.Din aceasta cauza Prefectura Municipiului Bucuresti la verificarea actelor din dosar a constatat eroarea din aceasta Dispozitie returnand dosarul pt modificarea acesteia,Primariei Municipiului Bucuresti.Odata reformulata Dispozitia, dosarul a fost retrimis Prefecturii cu noua Dispozitie corectata abia in 2010 (deci dupa 4 ani) unde la verificare de aceasta data Prefectul a gasit o alta ilegalitate ce exista si in Dispozitia initiala si anume ca eu as cere ceva ce nu-mi mi-ar apartine si astfel cu acest motiv Prefectura cere anularea Dispozitiei emisa de Primarul General al Municipiului Bucuresti in instanta Tribunalului Bucuresti. Deoarece,atat eu cat si Primaria Municipiului Bucuresti am dovedit ca sunt indreptatit sa solicit despagubiri pt imobilul ce formeaza obiectul Dispozitiei respective,consider ca prin aceasta actiune a Prefecturii sunt hartuit si se urmareste tergiversarea solutionarii dosarului de restituire Conform Legii 10/2001.Intrebarea mea este : de ce nu s-a putut recunoaste inca din 2006,de la prima verificare a legalitatii emiterii Dispozitiei ceea ce contesta in fata Justitiei acum Prefectul Municipiului Bucuresti.
Va rog f mult sa-mi spuneti Dvs daca exista o cale legala in justitie pe care sa o urmez dupa Hotararea instantei definitiva si irevocabila care-mi va da castig de cauza neanuland Dispozitia emisa de Primaria Municipiului Bucuresti, prin care sa cer daune morale sau materiale Prefecturii municipiului Bucuresti pt tergiversarea si hartuirea mea in instanta de atatia ani si va rog sa imi dati un sfat in acest sens.
Mii de multumiri!
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
ContSters234338, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001. aspecte privind procedura parcursa. ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua! Am o mare rugaminte la Dvs,am o intrebare legata de aplicarea Legii 10/2001 nerezolvat,detaliez urmatoarele: Primaria Municipiului Bucuresti in ... (vezi toată discuția)
Anulare dispozitie primar legea 10 de catre prefect in contemcios administrativ Alb07 Alb07 Speta. Primarul emite in baza legii 10 o dispozitie priovind acordarea de despagubiri. Aceasta dispozitie este emisa iin baza unei senintinte civile definitive ... (vezi toată discuția)
Legea 10, anrp stefan92 stefan92 stie cineva cum se poate urgenta solutionarea dosarelor privind despagubirile acordate fostilor proprietari cf legii 10 la prefectura/anrp pe cale legala? (vezi toată discuția)