avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Copie dosar si depunere acte suplimentare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Copie dosar si depunere acte suplimentare

Buna ziua,

Am un termen de judecata la sfarsitul acestei luni la o instanta din tara pentru o contraventie. As vrea sa intru in posesia unei copii de pe dosar, prin posta. Este posibil ? De asemenea, as dori sa mai depun o pagina in care sa-mi exprim cateva nemultumiri, dar sa o vada politia doar la proces. Este posibil ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: contravenientu , utilizator 09:10, 27 Noiembrie 2012
puteti da un telefon la registratura judecatoriei sa va interesati daca va pot trimite o copie a dosarului prin posta dar nu cred ca exista aceasta posibilitate.
trebuie platite niste taxe, pentru copie certificata pentru conformitate cu originalul si timbru judiciar.
pentru completarea dosarului puteti trimite prin posta cu confirmare de primire facand referire la nr. dosarului in cauza.
Imi puteti spune va rog si cum se intituleaza aceasta completare ? Eventual un model ?

Multumesc,

LE: Am sunat si mi-a spus sa trimit o cerere prin care sa cer sa-mi trimita o copie de pe intampinare.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
contravenientu, utilizator
informati-va la registratura si ce taxe trebuie platite .trebuie sa trimiteti dovada paltii odata cu cererea (chitanta, timbru)

pentru eliberare copii

Model Cerere eliberare copii de pe actele de la dosar

DOMNULE Presedinte
Subsemnatul ………………… (numele si prenumele celui ce solicita copia) parat (sau dupa caz, parat, recurent, intimat, contestator etc.) in cauza ce formeaza obiectul dosarului nr. …………, va rog sa-mi eliberati o copie de pe intampinarea depusa de ...... .

Semnatura petitionarului,
…………………….

DOMNULUI Presedinte al



pentru depunere acte

Cerere de
depunere de inscrisuri

INSTANTA1) ..........................
DOSAR NR. ....../ ..................
TERMEN ..............................

Domnule Presedinte,
Subsemnatul ..............................., domiciliat in2) ...................................., str........
nr. ......, bloc ............, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., reprezentat prin avocat ........................., cu sediul profesional in ............................, str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector
/judet ....................................., parat3) in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. .........../......, urmare cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul ............, domiciliat in ............................................, str. ............................ nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........................................, in conformitate cu dispozitiile art. 132 (sau art. 138) Cod procedura civila, depun instantei urmatoarele inscrisuri:
1. .................................................................. – copie certificata;
2. .................................................................. – copie certificata;
3. ................................................................... – original4), pe care va solicit a-l viza spre neschim- bare; de asemenea solicit depunerea acestuia in cutia de valori a instantei;
4. taxa de timbru judiciar in cuantum de ................ si timbru judiciar mobil ............ lei;
5. chitanta privind plata onorariului de expert – original.

SEMNATURA

DOMNULUI PRESEDINTE AL5) ..............

1. Se indica instanta care judeca si actiunea principala, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Daca paratul locuieste in strainatate, acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Oricare dintre parti, atat reclamantul sau paratul, cat si intervenientii, chematii in garantie, persoane fizice sau juridice, poate sa inainteze o astfel de cerere.
4. Conform art. 140 Cod procedura civila, inscrisurile depuse in original nu se pot retrage decat dupa ce se vor lasa copii legalizate de grefa instantei la care s-a facut depunerea.
5. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cererea (vezi supra).
Pentru eliberarea copiei de pe intampinare a zis dna. de la arhiva ca nu trebuie platit nimic.
ati vazut ca stie ea mai multe decat noi? nu ramane decat sa procedati in consecinta.:)

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary m-am hotarat sa deschid o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului compensatoriu care mi-l datoreaza. exista ... (vezi toată discuția)
Cerere preschimbare termen de judecata ContSters22096 ContSters22096 ma poate ajuta cineva cu un model de cerere - preschimbare termen de judecata? as vrea sa il devansez multumesc. (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata Boris_B Boris_B Buna, Am nevoie de un model de cerere de renuntare la judecata intr-un litigiu cu profesionisti ( inca nu am avut prima infatisare, are loc peste 2 ... (vezi toată discuția)