Am un termen de judecata la sfarsitul acestei luni la o instanta din tara pentru o contraventie. As vrea sa intru in posesia unei copii de pe dosar, prin posta. Este posibil ? De asemenea, as dori sa mai depun o pagina in care sa-mi exprim cateva nemultumiri, dar sa o vada politia doar la proces. Este posibil ?
Primul termen s-a finalizat cu o amanare. Cum as putea sa vad din ce motiv s-a dat amanare, in conditiile in care nu pot ajunge acolo. As dori "stenograma" sedintei :-)
In alta oridne de idei, am primit acasa odata cu citatia pentru al doilea termen copie de pe intampinare, raportul agentului constatator si poze. Dar in poze apar 4 viteze...
puteti verifica pe portalul instantelor de judecata [ link extern ] /
introduceti nr. dosaruluil la judecatoria unde aveti procesul si veti afla motivul amanarii
Solutie: În temeiul art. 86 Cod procedură civilă, pentru respectarea principiului contradictorialităţii şi a dreptului la apărare, dispune comunicarea către petent, prin citaţie, a întâmpinării depuse de partea adversă, cu menţiunea ca pentru termenul următor să-şi exprime punctul de vedere faţă de aceasta.