avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită calcul poprire
Discuție deschisă în Executare silită

calcul poprire

Buna ziua, am o poprire pe salariu iar salariul meu net/luna este in val. de 343 ron. As dori va rog sa stiu daca firma la care lucrez trebuie sa vireze 1/3 din cei 343 sau 1/3 din diferenta intre 343 si 1/2 din minimul pe economie. Am inteles ca un articol de lege reglementeaza situatia cand venitul este mai mic decat minimul pe economie dar nu cunosc. Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: blecota , utilizator 13:08, 22 Octombrie 2012
art 409 cod procedura civila

(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:


b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

(3)Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă a acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.


Multumesc pentru raspuns !
Va rog sa ma ajutati in calcularea acestei popriri...Eu am un salariu net de 340 lei pt. 4 ore de lucru/zi. In cazul asta cat anume ar trebui sa virez? 1/3 din ce suma? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)
Retinere din pensie handsu handsu Care este procentul pana la care se poate retine ,in cazul existentei unei datorii, dintr-o pensie mai mica decat salariul minim pe economie ? (vezi toată discuția)
Executari silite ionela-chirosca ionela-chirosca buna seara,in urma unei executari silite,se poate retine din pensie di cat la suta se poate? (vezi toată discuția)