avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratie notar inregistrare fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratie notar inregistrare fiscala

Buna ziua,

La infiintarea unei societati cu asociati straini mi s-a cerut o declaratie autentica data la notar din care sa rezulte ca fiecare asociat in parte nu este inregistrat fiscal in Romania si nu are datorii pe teritoriul Romaniei.
Se poate da aceasta declaratie in cazul in care asociatii mai o societate deschisa in Romania, inseamna ca nu sunt inregistrati fiscal ca persoane fizice?
Cel mai recent răspuns: Cazacu Andra , Consilier juridic 14:13, 18 Octombrie 2012
Asociatii straini daca mai au deschisa o societate pe teritoriul Romaniei nu au si un NIF, necesar pentru a-si ridica partea de profit care li se cuvine de pe urma societatii respective?
Nu are nici un fel de relevanta ca persoanele mai detin calitatea de asociati in alte societati romane, detinerea acestei calitati nu prezuma ca sunt inregistrati fiscal.
Inregistrarea fiscala a cetatenilor straini presupune indeplinirea unei proceduri, completarea unei cererii la organul fiscal, atribuirea unui numar de identificare fiscala etc. Procedura de inregistrare fiscala este reglementata de titlul IV din Codul de procedura fiscala.
Daca sunt inregistrati fiscal, atunci nu mai au nevoie de acea declaratie ca nu sunt inregistrati fiscal si ca nu au datorii fata de statul roman...
Li se poate lua cazier fiscal....
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
M-am documentat si am inteles ca daca nu are NIF, e suficienta declaratia la notar, dar in cazul in care are NIF? Se prezinta acesta, banuiesc..?
Daca nu are NIF atunci trebuie acea declaratie.
Daca are NIF atunci da doar declaratie ca si cum ar fi cetatean roman, ramanand ca la registrul comertului sa completati la rubrica caziere fiscale numele cetateanului strain si NIF-ul lui, si o sa i se ia si lui cazier fiscal.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal Xela Xela Sunt cetatean roman si israelian, cu domiciliu stabil in Israel. Doresc sa deschid o firma (S.R.L.) in Romania. Pentru cazierul fiscal, este necesara ... (vezi toată discuția)
Cazier juridic infiintare srl-cetatean italian iliana105 iliana105 buna ziua,doresc sa infiintez un SRL si as dori cateva informatii in acest sens.Societatea pe care doresc sa o infiintez va avea un administrator(cetatean ... (vezi toată discuția)
Platitor tva scorus69 scorus69 buna dimineata un cetatean italian are un srl in Romania.Va rog sa mi spune-ti daca societatea lui poate sa devina platitoare tva inainte de plafonul de 65000 ... (vezi toată discuția)