avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale platitor tva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

platitor tva

buna dimineata
un cetatean italian are un srl in Romania.Va rog sa mi spune-ti daca societatea lui poate sa devina platitoare tva inainte de plafonul de 65000 euro ?Mai trebuie sa fie asociat cu cineva carea are CNP in Romania care sa detina cel putin 15% din capital?multumesc
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 09:57, 26 Septembrie 2014
Buna ziua,

Poate deveni platitoare de TVA societatea, chiar in stadiul in care e acum. Trebuie ssa isi obtina certificatul de cazier judiciar din Romania. In calitate de asociat unic (si administrator, daca e cazul).

Succes!
multumesc mult pentru raspuns
mentionez ca cetateanul italian nu are resedinta in Romania ,nu are NIF .Are decat cartea de identitate italina ,declaratie pe pr.raspundere ca nu are cazier fiscal oare cei de la Anaf pot sa-i respinga inreg in scop tva?Ma scuzati ca insist dar e o urgenta si nu ar vrea sa depuna documentatia si sa fie respins pt.aceste motive.
Cazierul judiciar cum si-l poate .
Buna ziua,

Procedati ca si cand asociatul ar fi un cetatean roman (atat pt TVA cat si pt cazierul judiciar). Nu cconteaza ca nu are NIF ori resedinta in Romania. Faptul ca e cetatean strain, nu e motiv de respingere a cererii de inregistrare in scopuri de TVA. Cazierul se obtine pe baza cererii tip -gasiti si daca veti cauta pe google modelul+taxa de 10 lei prin mandat postal / la trezorerie+timbre fiscale de 2 lei. Va poate imputernici pe dvs prin procura autentica sa ii obtineti cazierul.

In ce judet/sector are sicietatea sediul? Daca sunteti presat de timp si nu sunteti sigur ca veti reusi, va rog sa ne transmiteti documentatia si ne putem ocupa noi.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier juridic infiintare srl-cetatean italian iliana105 iliana105 buna ziua,doresc sa infiintez un SRL si as dori cateva informatii in acest sens.Societatea pe care doresc sa o infiintez va avea un administrator(cetatean ... (vezi toată discuția)
Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva - problema cazier fiscal administrator strain bogdan27 bogdan27 Buna ziua, Intampin o problema cu AFP sector 4, pe care nu am intalnit-o la alte administratii de sector. Pe scurt, atunci cand vreau sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)