avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... MEDIERE - vreau sa devin mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

MEDIERE - vreau sa devin mediator

Buna ziua,
Sunt absolvent de Stiinte juridice. Nu profesez in domeniu. Ma intereseaza cum as putea sa devin mediator, am auzit ca ar fi obligatoriu de la anul. Cu pregatirea mea pot sa devin , si care ar fi conditiile sa devin mediator? Multumesc pentru intelegere.

[Editat - va rog nu mai scrieti cu majuscule, Regulamentul forumului nu permite asta, multumesc]
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
exista cursuri ce le poti urma, dai examen si iti deschizi cabinet. este mai simplu decit sa faci facultatea de drept si sa intri in Barou :)
cauta pe google "consiliu mediere" si gasesti acolo info
Trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de art. 7 din Legea nr. 192/2006 - legea medierii:
Art. 7
Poate deveni mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime in munca de cel putin 3 ani;
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, sau un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;.
g) a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

Cursuri de formare a mediatorilor se organizeaza de formatori autorizati, iar lista acestora o gasiti aici:
[ link extern ] /
Puteţi urma cursurile de formare profesională pentru dobândirea calităţii de mediator.
Medierea nu va deveni obligatorie, ci doar prezenţa părţilor aflate în litigii , la o şedinţă de informare privind avantajele medierii.

Poate deveni mediator persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are capacitate deplină de exerciţiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime în muncă de cel puţin 3 ani;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităţi;
e) se bucură de o bună reputaţie şi nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă
atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în condiţiile legii, sau un program postuniversitar de nivel maşter în domeniu,
acreditate conform legii şi avizate de Consiliul de mediere;
g) a fost autorizată ca mediator, în condiţiile prezentei legi.

Vedeţi LEGEa Nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu modificările şi completările ulterioare.
Natura studiilor d-voastre nu influenteaza cu nimic absolvirea unui curs autorizat de formare mediatori. Este important sa fie absolvita o facultate(puteti fi inginer, istoric, profesor, avocat, consilier juridic,,,) In plus trebuie sa mai aveti si trei ani vechime in munca, si alte cateva conditii pe care cu certitudine, mai ales ca absolvent in stiinte juridice le veti gasi in legea 192/2006, care se ocupa de mediere si profesia de mediator
Pentru ca tot este deschis acest topic doresc sa adresez si eu o intrebare> Este rentabila aceasta profesie, merita sa investesti timp si bani pentru a deveni sau a fi mediator? Din cate am citit acesata profesie este sortita esecului, neviabila intrucat prima sedintade mediere este gratuita si poate fi facuta de oricine iar ca mediatori care isi desfasoara activitatea... deja sunt ff multi.
Asvrea sa stiu opiniile dvs.

Alte discuții în legătură

Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Mediere Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu De ce anume ai nevoie ca sa profesezi ca mediator in afara de diploma de mediator obtinuta in urma unor cursuri absolvite? (vezi toată discuția)
Cursuri mediere Crina_Poetelea Crina_Poetelea Buna seara ! ce conditii trebuiesc indeplinite pentru deschiderea unui birou de mediere?? Multumesc (vezi toată discuția)