avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inscriere in cartea funciara si obligativitatea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inscriere in cartea funciara si obligativitatea legalizarii copiilor

consider ca este un abuz al celor de la cadastru sa-mi solicite un teanc de documente legalizate la notar, cand ar fi mult mai simplu sa verifice valabilitatea acestora direct la sursa, respectiv Primarie. Ma refer la :
-Certificat de urbanism dem-copie legalizata
- Autorizatie de demolare-copie legalizata
- Certificat de urbanism constr -copie legalizata
- Autorizatie de construire-copie legalizata
- Proces-verbal de receptie la terminarea lucrarilor cu stampila si semnatura primariei-copie legalizata
Este o practica a institutiilor statului, inclusiv a primariei, sa puna oamenii pe drumuri .............
imi doresc sa fac o plangere la o autoritate, dar sa-mi spuneti daca nu cumva este vreo lege care le permite sa procedeze asa............
Si Procedura de inscriere in cartea funciara, Art. 49. Prevede ca Cererea de inscriere in cartea funciara sa se depuna la biroul de carte funciara al judecatoriei si va fi insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, si deci corect ar fi sa -i duc si documentul original alaturi de copie, sa-l verifice si sa-mi returneze originalul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:12, 18 Octombrie 2012
Chiar dvs, recunoasteti ca legea prevede acest lucru si normal ca nu este niciun abuz din partea lor si nu aveti unde sa-i reclamati.

chiochiu a scris:

Art. 49. Prevede ca Cererea de inscriere in cartea funciara sa se depuna la biroul de carte funciara al judecatoriei si va fi insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, si deci corect ar fi sa -i duc si documentul original alaturi de copie, sa-l verifice si sa-mi returneze originalul.

Mai precis, lasati la Cartea Funciara ori inscrisul original, ori copia legalizata.
Chiar daca dvs. apreciati ca nu este corect asa si ca ar trebui sa lasati acolo o copie simpla, stiti vorba aia: Unde--i lege, nu-i tocmeala!"
Este temeinica solicitarea reprezentantilor OCPI si se datoreaza necesitatii probarii calitatii dvs,care poate fi realizata numai prin prezentarea de documente originale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Refuz de aprobare a folosirii unui document roger_lion roger_lion Buna seara! Titlul de proprietate al unui teren ce imi apartine se afla la o ruda a mea si refuza sa mi-l aduca doar pentru a face cateva copii ... (vezi toată discuția)