Buna seara! Titlul de proprietate al unui teren ce imi apartine se afla la o ruda a mea si refuza sa mi-l aduca doar pentru a face cateva copii legalizate.Mentionez ca pe titlu sunt inscrisi doi proprietari eu si o matusa a mea care a decedat iar actul in original se afla in prezent la fiul acesteia care este mostenitor .Eu detin doar o copie legalizata a acestui titlu dar nu este suficient pentru a intocmi cartea funciara si nu pot face o alta copie legalizata decat dupa original .Suprafata de teren inscrisa pe act a fost impartita in mod egal intre mine si matusa mea fapt pentru care avem fiecare cate un act de partaj voluntar. As dori sa stiu pe ce cale il pot convinge pe varul meu sa ma ajute sa fac acele copii deoarece acesta refuza categoric .Va multumesc anticipat!
Având copia legalizată după titlul de proprietate, nu vă mai este necesar și titlul original.
Documentele solicitate pt. întabulare sunt cererea de înscriere, documentația cadastrală , declarația autentică a proprietarului că terenul nu a mai fost întabulat, declarația pe proprie răspundere privind identificarea limitelor propr, , dovada achitării tarifului de operațiune.
Nu aveți ce face cu titlul de proprietate pe care nu vrea să vi-l dea mătușa(vărul) deoarece copia autentificată atestă existența titlului.
Actele necesare întabulării, arătate mai sus, sunt prevăzute în metodologia de înscriere în cartea funciară.
Copie legalizata
gabriella1065
Sunt in posesia unei copii legalizate a unui \"Titlu de proprietate\" pe care suntem trecuti 4 mostenitori : 3 verisoare si o matusa . Originalul \"Titlului de ... (vezi toată discuția)