avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie legalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie legalizata

Sunt in posesia unei copii legalizate a unui "Titlu de proprietate" pe care suntem trecuti 4 mostenitori : 3 verisoare si o matusa . Originalul "Titlului de proprietate" este in posesia unei verisoare care nu vrea sa-i faca si matusei mele o copie legalizata dupa acel act unde este trecuta si ea . Pot apela la un notar si sa fac o copie legalizata dupa copia pe care o am eu ??
...nu puteti face copie legalizata dupa o copie legalizata...musai dupa original...
In acest caz ce poate face matusa mea ca sa primeasca si ea o copie legalizata dupa acel act ?
...in cel mai rau caz o poate actiona in instanta sau poate merge la cadastru sa obtina o copie eventual legalizata de pe cotorul titlului...
notarul care a facut legalizarea ar putea.... sa va dea o solutie...
altfel va adresati OCPI care este in masura sa emita o copie certificata a unui Titlu de Proprietate .
daca va este necesar pentru intabulare atunci nu aveti nevoie de 2 copi legalizate ... prima documentatie se depune cu copia legalizata iar in a doua documentatie se pune o copie simpla precizend ca "originalul" (legalizat) este in documentatia cu nr .... din data.... (deci este deja in arhiva Cartii Funciare)

solutia pe care data de un notar a fost "conform cu originalul la data de...." (anterioara datei legalizarii)
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Seth a scris:

notarul care a facut legalizarea ar putea.... sa va dea o solutie...
altfel va adresati OCPI care este in masura sa emita o copie certificata a unui Titlu de Proprietate .
daca va este necesar pentru intabulare atunci nu aveti nevoie de 2 copi legalizate ... prima documentatie se depune cu copia legalizata iar in a doua documentatie se pune o copie simpla precizend ca "originalul" (legalizat) este in documentatia cu nr .... din data.... (deci este deja in arhiva Cartii Funciare)

solutia pe care data de un notar a fost "conform cu originalul la data de...." (anterioara datei legalizarii)

Legalizarea a fost facuta la un notar din Bucuresti ( unde locuieste vara mea care detine originalul ) , eu locuiesc la Barlad si matusa mea in Iasi . Este cam greu sa apeleze la notarul care a facut legalizarea deci . Titlul de proprietate ii este necesar la un notariat din Botosani , unde se dezbate proprietatea . Stiu ca este incalcita treaba de asta ma gandeam ca ii pot face eu o copie legalizata , la copia mea legalizata , atata timp cat vara mea refuza sa-i faca si ei o asemenea copie !

Alte discuții în legătură

Refuz de aprobare a folosirii unui document roger_lion roger_lion Buna seara! Titlul de proprietate al unui teren ce imi apartine se afla la o ruda a mea si refuza sa mi-l aduca doar pentru a face cateva copii ... (vezi toată discuția)
Matusa mea nu vrea sa-mi dea titlul de proprietate Proliviu Proliviu In titlul de proprietate, pentru casa si terenul aferent intraurban, sunt trecuti tatal meu si sora acestuia, in proprietate indiviza. Tatal meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren f71l82m28 f71l82m28 Buna ziua! Bunicul meu detine impreuna cu fratele sau un teren pe care il mostenesc de la parinti. Au mers in instanta pentru impartirea terenului si au ... (vezi toată discuția)