Buna ziua!
Bunicul meu detine impreuna cu fratele sau un teren pe care il mostenesc de la parinti. Au mers in instanta pentru impartirea terenului si au obtinut o hatarare judecatoreasca definitiva. Acum bunicul meu doreste sa faca intabularea acestui teren dar nu reuseste pentru ca nu are titlu de proprietate iar procesul de punere in posesie a ramas la fratele sau si nu se poate recupera. Primaria nu poate emite un nou proces de punere in posesie pentru ca pentru ei dovedirea proprietatii reprezinta hotatrea judecatoreasca. Dar pentru OCPI nu este suficient sa ai o hotarare judecatoreasca de atribuiere a terenului
. Intrebarea mea este ce se poate face in acest sens .
Va multumesc!
oficiul de cadastru poate sa primeasca documentatie cadastrala la prima inscriere si cu o copie legalizata dupa titlul de proprietate.
In unele judete, se pot face copii legalizate dupa cotorul titlului de proprietate si procesul verbal de punere in posesie .
Va informati la oficiu daca este posibil si apoi luati legatura cu un notar care sa se deplaseze la ocpi pentru consultatnta si legalizare.
Da, la intabulare va trebuie si actele care au stat la baza Hotararii Judecatoresti.
Daca nu aveti titlul de proprietate in original pentru a-l legaliza puteti cere de la arhiva Judecatoriei o copie conforma din dosarul de succesiune si iesire din indiviziune.
Trebuie sa completati o cerere in care sa mentionati nr dosarului si sa atasati o chitanta judiciara de 2 lei.