In ce conditii o persoana fizica poate sa vanda un autorturism unei societati ? Mentionez ca acea persoana este si actionar al societatii care cumpara autoturismul.
Plata se poate face in 2 transe ? Trebuie specificat acest lucru in contract ? Problema este ca societatea nu are suficienti bani in casierie pentru a face plata integral intr-o singura transa, si nici nu as vrea sa trec o valoare mai mica decat valoarea de pe piata.
Urmatoarea intrebare ar fi legata de pret. Daca eu, persoana fizica, vand masina unei persoane juridice la care sunt actionar, pot sa stabilesc eu pretul ? Imi face cineva o evaluarea a masinii, sau pot sa trec ce pret vreau eu ( evident in functie de cat se vinde pe piata) ? Nu as vrea sa risc ca la un eventual control sa mi se spuna ca este prea mare suma.
Am rezolvat cu contractul de vanzare - cumparare, numai ca cei de la biroul unde l-am intocmit au spus ca ei nu pot sa stipuleze in contract scadentele, ci doar valoarea la care se vinde masina. Se poate face un act aditonal la acest contract intre vanzator si cumparator unde sa fie stipulat faptul ca plata se face in 2 transe?