avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare autoturism pe Cabinet medical dupa amortizare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare autoturism pe Cabinet medical dupa amortizare completa

Am achizitionat un autoturism pe cabinet medical individual in leasing.
Leasingul s-a terminat
Amortizarea completa a mijlocului fix s-a incheiat
Pot vinde autoturismul baiatului meu (persoana fizica), si daca exista o suma impusa de fisc, sau alte organe, care trebuie trecuta in contractul de vanzare-cumpare.
Cum se va evidentia suma in contabilitatea cabinetului?
Cu deosebita stima,
Cel mai recent răspuns: tiberiu60 , utilizator 13:21, 12 Noiembrie 2012
Sunteti platitor de TVA? Puteti vinde fiului Dvs. masina, in conditiile in care pretul de vanzare reflecta valoarea de piata al acesteia.

Urmariti va rog si aceasta discutie:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc pentru raspuns.
Nu sunt platitor de TVA, cred ca toti medicii de familie nu sunt platitori de TVA
Din link-ul sugerat am inteles ca nu exista o reglementare care sa sugereze ca bunul se vinde la valoarea de piata sau ca trebuie angajat un evaluator
Pe undeva sa inteleg ca masina poate fi vanduta la orice pret (politica firmei)
Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
tiberiu60, utilizator
Puteti vinde la orice pret, dar in cazul vanzarii catre afini un eventual control va intregi suma pana la valoarea de piata iar diferenta va fi impozitata.

Daca vindeti unei persoane straine nu exista restrictie.
Va multumesc pentru raspuns!
In fapt doresc ca masina sa ramana in cadrul familiei si la o valoare cat mai mica
In drept, daca fiul este ruda sau afin (nu ma pricep) si un eventual control de la fisc va constata acest lucru si trebuie sa platesc impozitul la diferenta intre valoarea de piata si valoarea din contractul de vanzare-cumparare, atunci pot sa o vand sotiei, care nu este nici ruda nici afin, deoarece este o familie noua.
Este corect?
Cu deosebita stima,
nu prea "merge" nici asa...

21. persoane afiliate - o persoană este afiliată cu altă persoană dacă relaţia dintre ele este definită de cel puţin unul dintre următoarele cazuri:
a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică, dacă acestea sunt soţ/soţie sau rude până la gradul al III-lea inclusiv

DEFINIŢII. EXTRASE DIN CODUL FISCAL
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Vanzare mașină cumpărată în leasing, achitată complet Radubilegan Radubilegan Avem o mașină cumpărată în leasing. Este achitată complet. Vreau să o vînd unei persoane fizice. Cum se stabilește prețul minim de vînzare? (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism de firma catre o persoana fizica ancafla ancafla buna, am si eu mai multe nelamuriri legate de vanzarea unui autoturism cumparat in 2008 pe firma ,pe care as dorii sa -l vand catre o persoana fizica. in ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto Eljmeno Eljmeno Detin un auto achizitionat in anul 2011 cu 26.000 eur tva inclus. Eu pot sa il vand anul acesta cu o suma mult mai mica? Care este suma normala de vanzare ... (vezi toată discuția)