am si eu mai multe nelamuriri legate de vanzarea unui autoturism cumparat in 2008 pe firma ,pe care as dorii sa -l vand catre o persoana fizica.
in primul rand vreau sa stiu dupa ce perioada il pot vinde catre o pers fizica, la ce valoare si daca are nevoie de evaluare de pret .
multumesc
Rezolvarea acestei probeme tine de contabilitate (vezi: amortizare, nota contabila,+ hotarare AGA de vanzare).
In rest, trebuie intocmit un contract de vanzare-cumparare tip.
Daca este complet amortizat si dupa cate vad ar trebui sa fie (achizitionat in 2008) se poate vinde la orice pret fara ajustare de tva, cu specificatia ca persoana respectiva sa nu poata fi considerata afiliata...daca este afiliata atunci trebuie sa demonstrati ca pretul la care s-a vandut este pretul pietei....
art. 7 pct.21 Codul Fiscal
21. persoane afiliate - o persoană este afiliată cu altă persoană dacă relaţia dintre ele este definită de cel puţin unul dintre următoarele cazuri:
a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică, dacă acestea sunt soţ/soţie sau rude până la gradul al III-lea inclusiv. Între persoanele afiliate, preţul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preţ de transfer;
b) o persoană fizică este afiliată cu o persoană juridică dacă persoana fizică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot deţinute la persoana juridică ori dacă controlează în mod efectiv persoana juridică;
Tva la incasare
kontesa
TVA la incasare nu se aplica persoanelor afiliate contribuabilului.Intrebarea este doar daca detine un procent de peste 25% in alta societate cu care are ... (vezi toată discuția)
Afiliere pj
adrianabresug
Daca asociatii a doua firme diferite sant cumnati iar societatile au calitate de client /furnizor una la cealalta inseamna ca sant afiliate ?Se incadreaza la ... (vezi toată discuția)