avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordine de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordine de compensare

Vreau sa stiu daca pot initia o compensare pentru o valoare totala mai mare de 10'000Ron (mai multe facturi, fiecare sub 10'000Ron) fara sa fie necesara transmiterea datelor la Serviciul de Compensare.
In cazul in care scadenta facturilor este depasita cu mai mult de 30 zile este obligatoriu sa compensezi prin ei toate facturile?
Aceasta valoare de 10'000Ron se refera la valoarea totala a facturilor sau este valabila doar in cazul in care o singura factura depaseste 10'000Ron?
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:42, 19 Octombrie 2012
[ link extern ] /
[ link extern ]


In cazul restantelor care depasesc 10000 lei si sunt mai vechi de 30 de zile, compensarea se va realiza, conform Regulamentului, doar pe baza formularelor tipizate si numai prin intermediul Serviciului de Compensare din cadrul I.M.I.

Pentru facturile mai noi de 30 de zile si cu o valoare mai mica de 10000 lei, contribuabilii pot realiza compensarea in mod direct, fara a fi obligati sa intre in sistemul de compensare stabilit de Regulament. Compensarea trebuie realizata numai pe baza formularelor tipizate.

www.avocatnet.ro/content/art...


Pentru facturi mai vechi de 30 zile care nu depasesc 10'000 Ron pot realiza compensarea in mod direct?
"in cazul restantelor care depasesc 10000 lei si sunt mai vechi de 30 de zile" pentru oricare dintre cele doua situatii (luata individual) compensarea se realizeaza prin Serviciul de Compensare sau este suficienta numai una ca sa nu mai poata fi realizata compensarea directa intre societati?

Pentru facturile mai vechi de 30 zile care nu depasesc 10000 lei puteti realiza compensarea in mod direct.
Pentru suma reprezentând contravaloarea facturilor mai mici de 100 milioane lei, inclusiv compensarea reciprocă între contribuabili, persoane juridice, se poate efectua şi în afara cadrului instituţional creat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/1999, dar pe baza aceloraşi formulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari tasia tasia Va rog sa-mi spuneti procedura prin care se pot face compensari intre doua firme, daca suma de compensat este mai mare de 10000 lei si depaseste 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Compensare oviiul oviiul daca o persoana juridica are de achitat catre alta persoana juridica mai multe facturi care insumate depasesc suma de 10000 lei( valoarea fiecarei facturi ... (vezi toată discuția)
Incasare bani pe factura andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, am si eu urmatoarea speta: sunt 3 societati, A, B si C, si vreau sa stiu prin ce modalitate firma A poate sa incaseze banii de la C daca emite ... (vezi toată discuția)