avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de practica

In conditiile in care am studii medii economice, am dreptul de a conduce contabilitatea,in urma unei conventii civile, la o Casa de Ajutor Reciproc a salariatilor institutiei unde sunt angajata ?
Conform legiinr.82/1991 inteleg ca as putea sa fac acest lucru numai cu studii superioare .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 19 Octombrie 2012
Potrivit Legii nr.82/1001 , contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă
persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie
să aibă studii economice superioare.

Asadar compartimentele de contabilitate se conduc numai de catre persoane care au studii economice superioare.
Dar daca tin doar evidenta primara, pot incheia conventie civila cu persoana juridica cu activitate nepatrimoniala ?
Conventiile civile se incheie pentru activitati ocazionale si nu pentru cele care au un caracter permanent ...

De ce nu se poate incheia un c.i.m. cu norma intreaga sau cu timp partial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Semnatura bilant doar cu un curs de contabilitate ella_1313 ella_1313 Buna, poate cineva sa semneze balanta si bilantul, daca are doar cursul de contabilitate, nu si facultatea? Poate sa tina o contabilitate de la A la Z? (vezi toată discuția)
Drept de semnare bilant BULINAIOANA BULINAIOANA Buna ziua, Am studii economice superioare cu diploma de licenta.In ce conditii pot tine contabilitatea unei firme ,inclusiv semnarea bilantului?:( (vezi toată discuția)