avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Baza legala de plata a caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Baza legala de plata a caldurii

Buna seara!
Numele meu este Cristi si sunt din Timisoara si locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje iar in 2011 mi-am montat centrala pe gaz si as dori sa-mi explicati cum se imparte factura la caldura intre apartamentele bransate si cele debransate (daca exista vreo lege sau vreun ordin care reglementeaza acest aspect)? Mentionez ca la apartamentele ramase bransate nu sunt montate repartitoare de caldura. Exista doar un ceas la subsol care inregistraza caldura totala utilizata pentru tot blocul? Va specific ca am fost pusi la plata caldurii, adica 21% din cat platesc apartamentele bransate. Ce pot sa fac ca sa nu platesc acest procent? Pot sa fac plangere penala?


Adica daca nu platiti? Pai, ce sa se intample? Ei va pun banii pe lista, dv. nu-i platiti, ramaneti restant, restanta se penalizeaza si daca suma se aduna si devine maricica va pot da in judecata pentru recuperarea restantelor.

Atata timp cat acest procent este hotarat in AG, dv. trebuie sa va conformati.
O sa calculeze penalizari, iar dupa 90 de zile va dau in judecata si platiti caldura, penalizarile si tot ce inseamna cheltuieli de judecata (nu taxa de timbru pentru ca asociatiile sunt scutite).
Legea 230/2007 Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)