avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executarea unei hotarari romanesti in Germania fara ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executarea unei hotarari romanesti in Germania fara ca partea adversa sa fie citata

Buna seara,

As avea o intrebare legata de executarea unei hotarari judecatoresti pronuntata de instantele din Romania intr-o procedura de ordonanta presedintiala fara citarea paratului.
As dori sa stiu daca distinsii colegi de forum au reusit vreodata sa puna in executare o astfel de hotarare judecatoreasca intr-un stat din UE.

Este vorba de o hotarare prin care fara citarea paratului s-a obtinut dreptul reclamantei de a-si exercita dreptul la vizita, dreptul la exercitarea legaturilor personale cu minorul in sensul ca acesta sa fie adus in Romania pe calea executarii silite dintr-un stat UE.

Va multumesc anticipat pentru raspuns in sensul ca ar exista un precedent.

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Hotarare data pe calea ordonantei presedintiale data de statul roman si hotarare de inapoiere a copilului dintr-un stat al ue CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Situatia se prezinta in felul urmator: O instanta din UE a pronunat o hotarare de inapoiere a minorului in Romania in baza Conventiei de la Haga. Dupa ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala drept vizita cu citare si fara citare.exista sau nu autoritate de lucru judecat? avocat_penalist avocat_penalist Buna seara doamnelor avocat si domnilor avocati, Am un caz in care s-a judecat o ordonanta presedintiala fara citare si intrucat s-a respins s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Exequatur Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu A avut vreun coleg un dosar de exequatur? ma intereseaza durata si procedura, am termen in septembrie dar clientul a apucat sa faca cerere de preschimbare ... (vezi toată discuția)