avocat_penalist a scris:
Exista insa divort si ordonanta presedintiala pentru stabilirea domiciliului minorului la reclamanta...
Asta ce e!? Prima din cele
trei ordonante (pe langa cea
cu si cea
fara citare) promovata de
aceeasi persoana? :-/
Ori n-am reusit eu sa inteleg postarea dvs. (ceea ce nu e bine pentru dvs. caci eu mi-s duminica dimineata la cafea, unde am mai mult ragaz decat o sa aiba judele, si am citit de vreo 3 ori fara sa fiu convinsa ca am inteles ce trebuia)
Ori am vaga impresie ca doriti sa va dati singur cu stangu'n dreptu' si nu stiti cum.
Ce ziceti ca doriti ...mai urgent!? (domiciliul sau vizita?). Caci mie mi se pare ca vorbiti despre
aceeasi persoana care a promovat 3 ordonante, caz in care nu vad potrivit s-o luati chiar pe toate cararile
deodata.
Acum,
teoretic vorbind: Cu sau fara citare, ce importanta are? (d. p. d. v. al autoritatii de lucru judecat)!? Niciuna.
Hotararea prin care s-a respins o cerere pe calea ordonantei
nu are autoritate de lucru judecat daca ulterior au aparut
imprejurari noi care indreptatesc admiterea cererii.
Ei, da, care or fi alea noi (de alaltaieri pana azi)? Asta-i intrebarea!
Caci, viceversa exprimat - se poate vorbi de o autoritatea de lucru judecat a unei ordonante in fata alteia, determinata de
pastrarea situatiei de fapt care a determinat prima solutie.
Ca spor de complicatie in speta dvs., MOTIVUL pentru care instanta a respins prima cerere pe calea ordonantei este ...paralel cu dreptul. :(
Data fiind aceasta situatie, ma tem ca doar o bafta chioara va scoate din problema (in care, intre noi fie vorba, nu m-as fi varat cu mana mea).