Daca dupa 2 luni reclamanta (care a deschis proces de divort cu minori ) a facut si proces ordonanta presedintiala (datorita faptului ca minorul este la parat ) care este solutia de principiu ca paratul sa pastreze pe toata perioada judecarii procesului minorul? Poate nu am fost destul de clara in formularea intrebarii: cum se reactioneaza la un astfel de proces (ordonanta presedintiala ) ca reclamanta sa nu obtina sentinta pentru domiciliul minorului la ea? Va multumesc.
Ordonata presedintiala vizează aparenta de drept, astfel că ea va avea o autoritate de lucru judecat provizorie fata de o altă ordonanță dar nu si fata de fond. Reclamată vrea pe calea ordonanței sa obtina custodia minorilor pentru ca e o procedura rapida fata de cea comun care durează. Apararile pot fi aceleași ca din dreptul comun, faceti o întâmpinare temeinică pentru respingerea ordonanței.
Deci o intampinare foarte intemeiata poate opri o hotarare in favoarea reclamantei de a avea domiciliul temporar al minorului la ea. Am inteles corect ? Va multumesc.
Da, formulați întâmpinare, eventual angajați-vă avocat pt a vă augmenta șansele.
Prin ordonanța președințială se dispun măsuri vremelnice ce produc efecte până se dispune o soluție pe fondul cauzei.
Bineinteles ca prin avocat se face intampinarea .Intrebarile mele sunt pentru a ma informa eu, de posibilitatea de a nu schimba nimic (respectiv domiciliul minorului la parat). Deci argumentarea temeinica si intemeiata poate respinge aceasta hotarare temporara pana la finalizarea fondului. As mai avea o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda : dupa experienta dvs. cat dureaza un proces ordonanta presedintiala , poate cate etape are. Va multumesc.
Da, formulați redute solide și există șanse mari să se respingă (statistic, majoritatea se resping).
În general, n-ar trebui să depășească două termene (cam o lună ar trebui să dureze în medie, dar depinde de împrejurări concrete)