Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta?
S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi timp ordonanta presedintiala, de catre mama, tatal fiind arestat in alt stat(iar minorul la bunica). Nu s-a cunoscut unde era arestat. Tatal a fost citat la adresa lui actuala, urmand ca la primul termen de judecata sa fi solicitat citarea la locul de detinere sau prin curator dupa caz.
La primul termen de judecata din ordonanta, s-a prezentat bunica paterna, (mama tatalui), alaturi de avocatul care ii reprezenta interesele paratului, si care a apreciat ca nu este procedura cu paratul arestat. Instanta a apreciat ca in acest caz nu mai e necesara citarea paratului la locul de detinere, acest aspect fiind acoperit prin reprezentarea sa prin avocat. In tot cursul ordonantei presedintiale - aspecte retinute in incheierile de sedinta, s-a sustinut de avocatul paratului, ca nu a primit cererea de ordonanta presedintiala, ci doar pe cea de fond. S-a incheiat
faza ordonantei presedintiale.
Pe fondul cauzei, paratul nu a formulat intampinare, insa la primul termen de judecata - fiind deja eliberat de mult timp, s-a prezentat, a cerut angajare avocat, s-a amanat cauza pentru acest motiv, iar o zi mai tarziu, prin acelasi avocat care i-a reprezentat si interesele in ordonanta presedintiala, a formulat si depus intampinare in cauza, solicitand si probatoriu.
Este legala o astfel de procedura? Odata fiind decazut din dreptul de a mai depune probe, mai poate face aceasta intampinare? Este considerat ca a avut cunostinta despre procesul de fond, avand in vedere ca a beneficiat de aparare in ordonanta presedintiala, cerere care nu ar fi putut sta singura in picioare fara actiunea de fond?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Eugenia Serban , Avocat
20:36, 6 Decembrie 2018