u.b.i.k. a scris:
Aici, termenul "vatamare" se refera la o atingere adusa unui drept.
Pai dupa mintea mea, chiar fara sa fiu avocat sau magistrat, ci doar o persoana simpla cu logica, in clipa in care fapta nu este descrisa conform Art. 17 "descrierea faptei săvârşite", atunci subsemnatul are o vatamare, aceea ca nu poate beneficia de o judecta dreapta, instanta neputand tine cont de imprejurarile faptei (sens unic, tabla oprirea interzisa, etc), deoarece aceasta fapta nu a fost descrisa.
Prin deductie logica, Decizia RIL XXII/19.03.2007, ingradeste dreptul omului la o judecata dreapta, deoarece "loveste" in fraza "descrierea faptei săvârşite", fraza care ar putea aduce mai multe indicii instantei despre locul in care se savarseste o anumita fapta.
Pe procesul verbal scrie NUMAI atat : "a incalcat art. 2 lit. a care prevede oprirea, stationarea si parcarea vehiculelor/autovehiculelor destinate transporturilor de persoane sau marfa, cu masa maxima autorizata de peste 2 tone pe domeniul public".
Nefiind descrisa fapta si neexistand alta fraza in procesul verbal, poate instanta sa judece drept?
Acuma sincer sa fiu, mi-a fost zdrucinata logica, si incep sa ma gandesc sunt eu cu capul, sau instanta?
Oare ce as putea invoca in recurs?
p.s.
Ati uitat sa mentionati:
d) Conducatorul auto este obligat sa detina o trusa de scule, in cazul in care drumul este blocat, acesta dezasambleaza autovehiculul, si il asambleaza pe partea cealalta a obstacolului.