avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cat timp trebuiesc achitate cheltuielile de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

In cat timp trebuiesc achitate cheltuielile de judecata?

Buna ziua. In cat timp trebuiesc achitate cheltuielile de judecata dupa e sentinta a ramas finala intr-o cauza penala? Ce se intampla daca nu sunt achitate la timp neexistand toata suma - 3000 lei? Se revoca suspendarea? Se da amenda penala?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lukass , utilizator 16:28, 19 Octombrie 2012
Ar fi indicat ca în maxim 30 de zile de la rămânera definitivă a hotărârii să faceţi dememrsurile necesare achitării cheltuielilor civile dispuse. Hotărârile penale sunt executorii de la data rămânerii definitive conform legii procesual penale.
Pot fi luate măsuri de executare silită în caz de neachitare.
Dacă aveţi o pedeapsă cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, neachitarea cheltuielilor, cu rea credinţă ( adică aveţi bani şi se poate demonstra acest lucru, dar vă eschivaţi să plătiţi) , poate conduce la măsura revocării beneficiului suspendării executării pedepsei, dar nu la amendă penală , amenda penală fiind o pedeapsă ce se aplică în cazul săvârşirii infracţiunilor .
Si daca aceste cheltuieli sunt achitate in 40 zile si nu 30 este vreo problema? Sau 30 zile este un termen fix dupa care prin lege se iau masurile de rigoare si se ajunge obligatoriu la plata executorului care ar intra in actiune dupa 30 zile si ar trebui platit si el cand s-ar plati cheltuielile la 40 zile?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
lukass, utilizator
Acum, că vor fi 40 sau mai multe zile , ideal ar fi să nu se ajungă la executare, veţi plăti şi cheltuielile efectuate cu executarea.
Nu vreau sa fiu insistent, dar din moment ce intentionez sa achit, dar nu ma pot incadra in cele 30 zile as vrea sa stiu sigur ce consecinte pot fi, daca ar fi. Asadar este un termen legal in care se trimite dosarul unui executor sau ramane la latitudinea cuiva si eventual in functie de birocratia sistemului? Intreb pentru ca nu am venituri in acest moment si abia atunci as face rost de suma necesara si nu as vrea sa platesc si un executor sau sa am si alte probleme.Pot merge sa anunt undeva o data limita ca sa nu apara alte probleme?

PS: Unde se achita aceste cheltuieli judiciare?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare neplatite- consecinte? georgiana.td georgiana.td Intr-un dosar penal pt. conducere cu permisul suspendat , am primit o pedeapsa cu suspendare + cheltuieli judiciare de 1100 lei . Problema e ca nu am bani sa ... (vezi toată discuția)
Ameda penala oanabeatrice oanabeatrice Buna seara! Sotului meu pentru marturie mincinoasa i s a dat amenda penala + cheltuieli de judecata. Va rog sa imi spuneti in cat timp poate achita toata suma ... (vezi toată discuția)
Prescriere laubalaur13 laubalaur13 am un prieten care in 2001 a fost condamnat in lipsa la o pedeapsa de 7ani ptr infractiuni economice. dupa cati ani poate beneficia de prescriere daca nu a ... (vezi toată discuția)