avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare neplatite- consecinte?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare neplatite- consecinte?

Intr-un dosar penal pt. conducere cu permisul suspendat , am primit o pedeapsa cu suspendare + cheltuieli judiciare de 1100 lei . Problema e ca nu am bani sa platesc aceste cheltuieli : am un salariu de 800 lei net , am facut o gramada de datorii sa achit avocatii , sunt necasatorit...chiar nu stiu ce sa fac . Azi am primit o comunicare , prin care sunt somat sa achit cheltuielile in 15 zile , sau va incepe executarea silita .
Nu am casa , nici masina ...mi se va pune poprire pe salariu ? Influenteaza neplata cheltuielilor suspendarea pedepsei ?
Mentionez ca am mai avut 2 dosare , pentru aceleasi fapte - am fost taximetrist - am primit amenzi in ele , una de 3000 lei si alta de 2000 lei , si nici pe acestea nu le-am putut achita .
Multumesc pentru orice sfat .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:59, 27 Noiembrie 2012
Da, ar putea fi demarată procedura de executare silită.
Neachitarea cheltuielilor judiciare , cu rea credinţă, ar putea conduce la revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei şi dispunerea executării pedepsei în penitenciar.
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute,contactati executorul judecatoresc cu scopul negocierii esalonarii platii
Cu scopul legitim recuperare debit,executorul judecatoresc poate dispune executarea silita asupra bunurilor in evidenta dvs fiscala-prezente si viitoare,pana la concurenta debitului de recuperat
Cine v-a trimis comunicarea somatiei?
Judecatoria sector 4 , unde s-a judecat fondul . ma gandeam sa platesc 200 de lei , si sa ma duc la ei sa le spun ca platesc restul luna viitoare . E posibil ?
In situatia neachitarii cheltuielilor judiciare catre stat , puteti fi executat silit prin poprire pe venitul realizat (pe bunuri nu, pentru ca inteleg ca nu aveti in proprietate).
Achitati 200 lei si peste o luna achitati diferenta (ma indoiesc ca in acest interval vor demara executarea )
Executarea cheltuielilor judiciare catre stat se face de catre organele care potrivit legii executa amenda penala ( art 443.al.3 c.proc.pen.).
Pastrati chitantele de plata - veti avea nevoie de ele in cazul constatarii intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la executare- cine plateste onorariul ? mariuss.i mariuss.i daca banca isi retrage cererea de executare silita de la executorul judecatoresc in urma unei intelegeri amiabile cu aceasta,cine va plati taxele de exceutare ... (vezi toată discuția)
Executare silita - eu sunt obligat sa platesc pentru toti paratii Nicuvarga Nicuvarga Buna ziua, voi incerca sa fiu cat mai succint. Mama mea a cumparat in 1990 un imobil si terenul aferent, pe care l-a instrainat in 1996. Mama mea a decedat in ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)