avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OPERARE IN PROGRAM ASSCON
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OPERARE IN PROGRAM ASSCON

Buna ziua!
As dori un ajutor de la cineva care foloseste Asscon pentru unele inregistrari:
1. Se primeste o factura proforma pentru materiale (piese de schimb) care se achita prin banca in luna X, apoi se primeste factura fiscala in luna X+1 iar marfa soseste ulterior facturii. Stie cineva toti pasii in Asscon???
2. Se ridica din casierie un avans spre decontare deplasare, apoi se vine cu ordinul de deplasare spre decontare fara cazare si diurna- doar cu bon de combustibil care nu acopera valoarea decontata (omul mai are benzina in rezervor= deplasarea se efectueaza cu auto propriu!!!)- CARE SUNT PASII?
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: ana_maria0907 , utilizator 14:40, 12 Martie 2015
Buna dimineata,

Rog persoanele care pot ajuta utilizatorul cu un raspuns, sa il contacteze pentru detalii asupra utilizarii programului prin mesaj privat.

Multumesc.
G.M.
STIE OARE CINEVA???
SAU EVENTUAL SE POATE TRIMITE PRIN MESAJ PRIVAT UN MANUAL DE UTILIZARE A PROGRAMULUI?
Eu am cautat un manual de utilizare al acestui program, insa se pare ca numai cel care are licenta o poate obtine. Daca va aflati in aceasta situatie, contactati pe cel care vi l-a pus la dispozitie, pentru a va initia in tainele programului respectiv.
La operarea extrasului de cont in luna x se intra in Date - conturi la banci - operare si se trece plata prin contul 409 si se apasa F3 (operare avans in analitic) si apoi F12.
In luna x se intra pe DATE- FURNIZORI DATORII- FURNIZORI PLATI PRIN ALTE CONTURI , se pozitioneaza cursorul mouseului pe factura inregistrata in luna x si se apasa F12 (plati prin alte conturi) si se completeaza ( fel document, numar, data, contul platii (eu la contul platii trec 532)) apoi se selecteaza factura se se apasa F12. Apoi se intra in DATE- CLIENTI CREANTE- CLIENTI INCASARI PRIN ALTE CONTURI se selecteaza factura inregistrata in contul 409 si se apasa F 12 , iar apoi procedura este similara celei de sus. Se foloseste acelasi cont corespondent ca acesta sa se stinga.
401 = 532
532 = 409

Sper ca am fost de folos!
P.S. Verificati intotdeauna fisa clientului si furnizorului dupa efectuarea acestei operatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program saga- cont 542 aura.radulescu aura.radulescu Buna seara! Lucreaza cineva in Saga C? Cum se inregistreaza o factura de furnizori platita cu avans de trezorerie? Inregistrarile pe care le vreau cu aceasdta ... (vezi toată discuția)
Monografie vatamanescu dumitra vatamanescu dumitra Buna ziua , am si eu o intrebare, conform noului plan de conturi ce se inregistreaza in debitul si creditul contului\"409\"? (vezi toată discuția)
Factura proforma? Lili86 Lili86 Cum se inregistreaza in contabilitate o plata efectuata pe baza unei facturi proforme? Dupa ce este confirmata plata furnizorul livreaza impreuna cu produsele ... (vezi toată discuția)