avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare Poprire

Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la o poprire asupra salariului meu .
In anul 2009 , mi s-a pus poprire pe salariu , pentru un credit la care au fost intarzieri la plata ratelor lunare. Creditul era compus din 2 dosare in Euro + un card de credit in RON . Poprirea s-a pus pentru o suma care includea toate cele 3 contracte de credit , suma fiind impartita in < o suma in Euro + o suma in RON > . La data popririi , s-a facut o conversie a sumei din Euro in RON , rezultand o suma totala de RON care trebuia acoperita conform popririi . Luna aceasta , acea suma a fost acoperita , dar cei de la banca m-au informat ca suma in RON reprezentand cardul de credit , nu a fos acoperita , si trebuie sa mai platesc in continuare niste bani pana la acoperirea acelei sume . Ca o "scurtare" a intrebarii , eu trebuie sa platesc in continuare niste bani , desi suma inscrisa in poprire de catre executorul judecatoresc a fost in intregime acoperita . Eu , ce pot face in aceasta situatie , avand in vedere ca nimeni nu imi poate da o justificare clara asupra banilor pe care se pare ca inca ii datorez , desi suma din poprire a fost acoperita ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: mileaionut , utilizator 11:35, 19 Octombrie 2012
va puteti apara pe calea constestatiei la executare avand in vedere ca titlul executoriu nu este emis de catre o instanta.
atunci cand sunt de recuperat sume in lei si/sau valuta va trebui sa convertiti valuta la cursul BNR din ziua platii in caz contrar datorita fluctuatiei valutare sa mai apara o diferenta de plata.
Buna ziua ,

Poprirea a fost emisa de un executor judecatoresc . Dar , dupa ce suma initiala a fost achitata, am solicitat bancii o actualizare a situatiei platilor, banca in cauza informandu-ma ca unul dintre cele 3 credite , respectiv cel in RON nu este achitat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)
inca o executare silita marce marce Buna seara! Va rog sa ma ajutati. Am cautat in topicurile anterioare o situatie care sa fie similara cu situatia mea: am facut la sfarsitul lui 2005 un credit ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri o poprire instituita unui contract de credit? adriane1 adriane1 Buna ziua, Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face ... (vezi toată discuția)