avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 12 luni cu tot cu luna in care se naste copilul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

12 luni cu tot cu luna in care se naste copilul?

Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a 6-a si data probabila a nasterii este 30.01.2013. In perioada 28.03.2011-14.02.2012 am fost in concediu fara plata pentru rezolvarea problemelor personale. Se ia in calculul celor 12 luni anterioare nasterii copilului, necesare pentru a primi indemnizatie de crestere copil, luna ianuarie 2013? Dar luna februarie 2012 avand in vedere ca am lucrat doar 1/2 de luna?
Cel mai recent răspuns: desp23ina , utilizator 08:14, 22 Octombrie 2012
1. Daca veti naste in ianuarie 2013 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt februarie 2012 - ianuarie 2013 ()in cele 12 luni intra si luna in care se naste copilul).

2. Sunt luate in calcul si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil swetangelus swetangelus Buna ziua As avea o intrebare la dumneavoastra legata de modificarea oug 111/2010.(reactualizata pe 2013) Urmeaza sa nasc in luna noiembrie(dupa calcule pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil ralucaene ralucaene SUNT ANGAJATA INCEPAND CU DATA DE 15 FEBRUARIE 2012 SI DATA PROBABILA A NASTERII ESTE 9 MARTIE 2013. PROBLEMA MEA ESTE CA ESTE PROBABIL SA NASC PREMATUR ADICA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere nou nascut cameliadumitrescu cameliadumitrescu Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 23 mai 2013. Pe 22 februarie 2012 mi s-a incheiat contractul de munca la o anumita firma si imediat pe 23 mai 2012 am ... (vezi toată discuția)