avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata se poate acorda unui angajat maxim ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata se poate acorda unui angajat maxim cat timp?

aceasta ar fi intrebarea mea un anjatat poate cere concediu fara plata (nu este vorba de pregatire profesionala ci in interes personal) maximum cat? deoarece eu am interpretat ca in codul munci nu este stabilit o data fixa potrivit art.148 al.2 si societatea nu are un contract colectiv de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 19 Octombrie 2012
Art.153 C.mun. prevede :
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata CFP se poate negocia cu angajatorul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata marina_s marina_s Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cate zile pe an are dreptul un angajat la concediu fara plata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ContSters228757 ContSters228757 In ce conditii si cite zile de concediu fara plata pot beneficia pe an?Specific ca [b]nu[/b] am nevoie de concediu fara plata pt studii ,ci pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Zile libere DanutzaP DanutzaP Buna. Am o intrebare referitaore la zilele libere ale angajatului. La cate zile libere are dreptul un angajat care trebuie sa sustina examenul de ... (vezi toată discuția)