avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de hosting site in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de hosting site in valuta

Am o factura de hosting site, in dolari emisa de firma din Canada, fara tva..

Ce nota contabila trebuie facuta, va rog?

Mentionez ca nu exista contracxt incheiat intre parti.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:51, 25 Octombrie 2012

Achizitie de serviciu extracomunitara, se inregistreaza in Dolari si lei la cursul facturii
Se reevalueaza la final de luna( daca nu s-a platit)
Cand se plateste se inregistreaza diferenta de curs.

Se face taxare inversa.
Se face taxare inversa? Nu e achizitie intracomunitara!
Discutia despre achizitii de servicii extracomunitare este foarte lunga
Cand am specificat taxarea inversa m-am referit la urmatorul fapt: daca locul prestarii serviciilor este in Romania (la sediul beneficiarului) conform regulii generale de taxare prevazute la art 133 alin (2) din Codul fiscal, operatiunea va fi impozabila in Romania si in conformitate cu art 150 alin (2) din Legea 571/2003 , TVA este datorata de beneficiar, prin mecanismul taxarii inverse 4426=4427.
Dar, mai astept si alte pareri.. Justificate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Incadrare activitate dependenta Pencea Mihai Pencea Mihai Buna ziua, De ceva timp colaborez cu o firma din SUA ca si PFA, emitand factura pentru serviciile prestate. Contractul este de contractor independent, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila autoturism simina71 simina71 Buna ziua firma la care lucrez a achizitionat pe firma un autoturism din Germania.Pe factura este trecuta valoarea autoturismului +TVA(313000 RON).Noi am ... (vezi toată discuția)