avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... convocare expert contabil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

convocare expert contabil

Buna ziua!Sunt debitor in urmatoarea speta:la primul termen am invocat exceptia prescrierii materiale....nu am fost de acord cu solicitarea instantei de a cere o expertiza contabila,intrucat 90% din sold este prescris.Totusi , instanta a hotarat efectuarea unei expertize contabile.Am primit si cererea de la expertul contabil prin care trebuie sa ii prezint unele documente la sediul societatii sale.Ce pot face , intrucat instanta a dispus efectuarea expertizei fara acordul meu?Daca nu trimit si nu merg la expertul contabil ce se poate intampla?Banuiesc ca primesc o amenda judiciara de la judecatorie#-o, ce as putea face?Pot eventual merge sa dovedesc si expertului ca soldul este prescris si sa "rastorn ' in favoarea mea expertiza?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:16, 20 Octombrie 2012
cine plateste onorariul expertului
creditoarea,banuiesc,insa nu este exclusa o "surpriza" :slap:
Cum expertiza a fost incuviintata de catre instanta de judecata aveti obligatia conform prevederilor CpC art. 208, sa puneti la dispozita expertului documentele solicitate de acesta, pentru intocmirea raportului de expertiza tehnica.
Daca din documente reiese valabilitatea punctului dvs. de vedere, nu inteleg de ce ezitati sa puneti documentele solicitate la dispozitia expertului.
Initial onorariul expertului se palteste de catre partea care a solicitat expertiza, dar in final, cheltuielile de judecata (deci si onorariul expertului) se platesc de catre partea care a pierdut procesul.
Ideea este ca nu am dat curs inca intalnirii cu espertul contabil pentru ca intalnirea are loc saptamana viitoare.ezit intradevar pentru ca "obiectivele" se refera la solduri, existenta facturi, mai putin la termene de plata si existenta prescrierii creantei in sine.Mi-e teama ca raportul va raspunde "sec " la obiective si ma va indeparta de scopul in sine al actiunii, anume intarzierea deliberata a creditoarei in a-si fructifica dreptul la actiune in intervalul de trei ani.
Daca nu veti pune la dispozitia expertului toate documentele solicitate de acesta, expertul va informa instanta de judecata, care in afara ca va va amenda, este posibil sa se pronunte, chiar daca raportul de expertiza tehnica nu a fost depus, caz in care, cu siguranta pronuntarea nu va fi in favoarea dvs.
Este periculos sa incercati sa taraganati lucrurile, pentru "intarzierea deliberata a creditoarei", asa cum precizati dvs. Ar trebui sa va sfatuiti cu un avocat, desi personal consider ca in cazul unor taraganari intentionate (dovedite), este posibil ca termenul de 3 ani de care amintiti, pentru actiune in instanta, sa nu fie realist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul desemnat a cerut o sumă de 5 ori mai mare decât cea stabilită de instanță. ce riscă el și ce drepturi am eu? Dobre77 Dobre77 Buna ziua, Art. 339 Drepturi băneşti ale expertului (1) Fapta experţilor de a cere sau de a primi o sumă mai mare decât onorariul fixat de instanţă ... (vezi toată discuția)
Cost expertiza - rog raspuns urgent ! simina carmen simina carmen Buna ziua, Am si eu o nelamurire : De ce intr-un proces de stabilire a grupei de munca, costul expertizei tehnice este diferit de la un dosar la altul ? Cine ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expert contabil. Lauramoro Lauramoro Sunt parte intr-un proces civil cu o firma de recuperare. Nu am solicitat expert contabil ci doar prescrierea datoriei(au trecut mai mult de 3 ani) si, ... (vezi toată discuția)