avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documente materiale revandute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documente materiale revandute

Avem urmatoarea situatie:
Firma B, din Romania, inregistrata in scopuri de TVA este cumparator - revanzator de materiale constructii. Achizitioneaza materiale de la firma A, pe care le revinde, mai departe, catre firma C, fara ca aceste materiale sa treaca prin depozitele lui B. Transportul este efectuat de A direct catre C, cu masinile lui A.
A, transmite lui B, cu care are incheiat contractul de achizitie, facturi centralizatoare, insotite de avize de expeditie. B, emite mai departe, in baza facturilor primite de la A, facturi centralizatoare catre C.
Firma B, trebuie sa mai intocmeasca avize de expeditie catre firma C, ca anexa la facturile cetralizatoare, in conditiile in care transportul este facut de A direct la C?
Firma B mai intormeste NIR pentru materialele revandute daca acestea nu intra in depozitele sale, ci ajung direct de la A la C?
Care este monografia contabila pentru aceasta operatiune de tranzit?
Firmele A, B si C sunt toate din Romania, ele fiind inregistrate in scopuri de TVA.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:32, 19 Octombrie 2012
Sigur ca da, pentru ca firma A, nu poate emite avize catre firma C. Intocmiti NIR, pentru a putea apoi sa scadeti gestiunea in baza facturilor emise catre C.

Monografie:
Firma A:
411=707
411=704/708
411=4427

Firma B
3028=401
624=401
4426=401

Vanzarea marfurilor si transportul se inregistreaza ca la firma A, dar probabil cu un pret mai mare.

Pentru C, la fel ca la B intrarea materialelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)
Inregistarari contabile in domeniul de prestari servicii in constructii aniko85 aniko85 o firma se ocupa cu pompare de beton. cumpara betonul, face pompare si factureaza impreuna servici +beton(nu lucreaza cu adaos). ce cont folosesc pt ... (vezi toată discuția)
Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)