avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit trecere de la micro la impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

trecere de la micro la impozit pe profit

o firma trece de la micro la impozit pe profit... de la 01.01.09. vreau sa stiu ce inregistrari se fac (pentru rezultat reportat (pierdere din 2008), in conditiile in care am citit pe un alt site ca pierderea de la micro nu se preia daca se trece lla profit... sau am inteles ceva gresit???
sunt ceva inregistrari speciale? sau pur si simplu se continua?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:35, 18 Septembrie 2009
Inregistrarea contabila: 1171=121

Pierderea nu este deductibila (nu se "preia") la calculul impozitului pe profit.
ok... si ce se intampla daca sumele (de la contributii) din balanta si fisa de la finante nu sunt egale? cum le egalizez? (diferentele sunt din majorari care in conta inca nu sunt inregistrate..._
Le inregistrati in contabilitate in contul de penatitati.
fktalika a scris:

ok... si ce se intampla daca sumele (de la contributii) din balanta si fisa de la finante nu sunt egale? cum le egalizez? (diferentele sunt din majorari care in conta inca nu sunt inregistrate..._


Cereti de la AFP - Decizie de impunere pentru penalitatile achitate.
Vedeti ce spune
Legea nr. 82/1991, legea contabilitatii, republicata in 2008
Art. 6
(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ.
(2) Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
ContSters42967, utilizator
penalitatile nu sunt achitate...
eu am o fisa sintetica si am vazut acolo ca sumele nu sunt egale...
si... ce inseamna "suma" si langa scrie ""neconfirmat" (astea tot la majorari... se vor confirma si inseamna de platit in plus?)
la bilant, cand calculez datoriile in "30", clar ca daca nu inregistrez sumele astea din majorari nu va corespunde cu ce au ei acolo... ajunge atunci daca fac 6581=4xxx? si ca document fisa ?

Alte discuții în legătură

Declaratii trimestriale gina.x gina.x Buna seara.Am o firma constiuita recent .La Reg.Comertului figureaza platitor impozit venit 3% .Am depasit termenul de 60 zile pt angajarea unui ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)
Firma noua, declaratia 010 (help) ElenaComanescu ElenaComanescu Buna ziua, Am infiintat de curand un SRL-D si am intrebat la Adm.financiara ce sa depun si mi-a zis 010 si 100 si sa angajez 2 persoane in 60 de zile ... (vezi toată discuția)