avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare inainte de termen a unui contract perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare inainte de termen a unui contract perioada determinata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg anumite probleme in care sunt pusa.
Acum 5 luni am incheiat cu o firma, un contract pe perioada determinata (6 luni) cu functia de Designer Pagini Web, pentru part time (4 ore pe zi). Mentionez ca in contract s-a stipulat clar 6 (SASE) luni, incepand cu data de 6.06.2012, dar socoteala a fost gresita , au scris : pana pe data de 5.11.2012.
Acum, patronul societii mi-a comunicat printr-un mail ca va incheia contractul inainte de termen, intrucat lunile noiembrie si decembrie sunt luni in care nu scoate destul profit , drept pentru care va face restructurari si imi va incheia contractul cu o luna inainte .

Mentionez ca eu i-am trimis contractul semnat prin mail (nu are semnatura in original) si toate actele la fel, prin mail, nu am semnat pana acum nici un stat de plata, nu am beneficiat de nici o zi de concediu.

Este posibil sa incheie inainte de termen, un contract pe perioada determinata? Daca da, sub ce forma? Cu ce articol?
Care sunt drepturile mele, si ce ar trebui sa fac?

Va multumesc frumos!

P.S. Contractul este inregistrat, intrucat sunt platite asigurarile de sanatate(am verificat pe site-ul CNAS)
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
RellyRayssa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 Octombrie 2012
Un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate inceta inainte de termen in urmatoarele situatii:
a) de drept, exceptie facand situatia cand a expirat termenul pentru care a fost incheiat
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

Daca se fac restructurari atunci temeiul de drept va fi art.65 C.mun.
Multumesc frumos pentru raspuns..
Care ar fi drepturile mele..?
Care articol de incheiere al contractului m-ar avantaja?
Pe mine m-a dat peste cap, deoarece nu ma asteptam..Ma bazasem ca pana in decembrie voi mai avea un venit...Chiar m-a deranjat neseriozitatea aceasta..
Motivul incheierii este cu totul altul , el mi-a spus astfel pentru ca nu avea alta scuza...
Eu am facut totul corect, la timp, mi-am dat toata silinta sa iasa totul bine, sa-l multumesc, dar dansul mereu a intarziat cu salariul...Chiar acum mai are o suma restanta pe care trebuie sa mi-o dea, dar ca deobicei intarzie...
Dansul imi oferea o suma in mana, cu totul alta decat este in contract. Si totusi nu am semnat nimic in sensul asta (vreun stat de plata, ceva)

Art.65 C.mun. va avantajeaza , intrucat va da posibilitatea de a beneficia de somaj ....
freeelis a scris:

Art.65 C.mun. va avantajeaza , intrucat va da posibilitatea de a beneficia de somaj ....

Da, intr-adevar m-ar fi avantajat , daca as fi lucrat inainte sa lucrez la dansul, dar eu nu am mai lucrat de 2 ani si deci nu cred ca este posibil sa beneficiez de somaj...
In aceste conditii , nu cred ca va avantajeaza alt articol ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)
Preaviz genius99920001 genius99920001 Am lucrat la o firma nu-i dau numele, si am primit un preaviz de concediere din cauza restructurarii, intrebarea mea este: Am preavizul pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Ajutor -insolventa pa03 pa03 Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o ... (vezi toată discuția)